Grudzień 2023
Grudzień 2023
Dekada 6
Dekada 7
Dekada 8
Dekada 9
Wykaz alergenów - kliknij
Artykuły
I ŚNIADANIE
Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
Ser żółty 50g (A: 7)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
Papryka paski 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Jogurt naturalny 1szt 150g (A: 7)
OBIAD
Zupa pomidorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, makaron, natka pietruszki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A:1,7,9)
Filet drobiowy pieczony z ziołami (filet z piersi kurczaka, natka pietruszki, bazylia, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g
Ziemniaki z koperkiem 200g
Sałata lodowa z marchewką , koperkiem i olejem rzepakowym 150g
Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml
KOLACJA I
Szynka bartnika drobiowa 50g (A: 1,6,7,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Rzodkiewka 60g
Sałata 20g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2035kcal
Białko ogółem: 95g
Tłuszcz ogółem: 68g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
Węglowodany ogółem: 282g
Cukry: 53g
Błonnik pokarmowy : 26g
Sód: 1984mg
Sól: 4,96g
Czytaj
Więcej
o: 31.12.2023 - Niedziela
I ŚNIADANIE
Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
Polędwica królewiecka drobiowa 50g (A: 1,3,6,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Biała rzodkiew z koperkiem 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Sok wieloowocowy 1szt 200ml
OBIAD
Barszcz czerwony z ziemniakami (kości wieprzowe, buraki, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
Pyzy z mięsem wieprzowym- gotowane (mięso wieprzowe, grysik ziemniaczany, mąka ziemniaczana, cebula, bułka tarta, mąka pszenna, drożdże, sól, pieprz, olej rzepakowy) 300g (A: 1,7)
Kapusta zasmażana (kapusta kiszona, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy) 150g (A: 1)
Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml
KOLACJA I
Pasta z twarogu z natką pietruszki ( twaróg, mleko, natka pietruszki sól) 80g (A:7)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Pomidor plastry 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2221kcal
Białko ogółem: 74g
Tłuszcz ogółem: 84g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 25g
Węglowodany ogółem: 321g
Cukry: 56g
Błonnik pokarmowy: 33g
Sód: 1966mg
Sól: 4,92g
Czytaj
Więcej
o: 30.12.2023 - Sobota
I ŚNIADANIE
Zacierka na mleku (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)
Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
Jajko gotowane 50g-1szt
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Pomidor plastry 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Jabłka w sosie waniliowym(mleko, jabłka, cukier, wanilia) 200ml (A: 7)
OBIAD
Zupa krupnik jaglany (porcje rosołowe, włoszczyzna, kasza jaglana, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
Sznycel mielony z dorsza , z ziołami- smażony ( filet z dorsza, bułka tarta, bułka pszenna, jaja, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz ) 100g (A: 1,3,4)
Ziemniaki z koperkiem 200g
Surówka z marchwi i chrzanu (marchew ,chrzan, śmietana) 150g (A:7)
Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml
KOLACJA I
Pasztet Jana wieprzowy 60g (A:1,6,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Ogórek kiszony w plastrach 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2299kcal
Białko ogółem: 88g
Tłuszcz ogółem: 74g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
Węglowodany ogółem: 348g
Cukry: 67g
Błonnik pokarmowy: 35g
Sód: 1967mg
Sól: 4,92g
Czytaj
Więcej
o: 29.12.2023 - Piątek
I ŚNIADANIE
Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
Szynka słoneczna drobiowa 20g (A: 1,3, 6,7, 9,10)
Dżem truskawkowy niskosłodzony 30g
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Ogórek świeży plastry 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Maślanka naturalna 200ml (A:7)
OBIAD
Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, nać pietruszki, ziemniaki, śmietanka, sól, ziele angielskie) 350ml (A: 7,9)
Gulasz mięsny wieprzowy duszony( łopatka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól , pieprz, papryka słodka) 100g/150ml (A: 1, 9)
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
Kasza jęczmienna na sypko 200g(A: 1)
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka) 250ml
KOLACJA I
Polędwica sopocka drobiowa 50g (A;1,3,6,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Papryka paski 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2444kcal
Białko ogółem: 100g
Tłuszcz ogółem: 83g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 26g
Węglowodany ogółem: 348g
Cukry: 84g
Błonnik pokarmowy: 30g
Sód: 1948mg
Sól: 4,87g
Czytaj
Więcej
o: 28.12.2023 - Czwartek
I ŚNIADANIE
Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
Pasta z twarogu ze szczypiorkiem( twaróg, mleko, natka pietruszki sól) 80g (A:7)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Papryka paski 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Jogurt naturalny z jabłkiem 1szt 200ml (A: 7)
OBIAD
Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
Gołąbek leniwy duszony w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, kapusta biała, cebula, ryż, mąka pszenna, przecier pomidorowy, jajo, śmietanka, sól, pieprz) 100g/100ml (A: 1,3,7)
Brokuły gotowane 150g
Ziemniaki z koperkiem 200g
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka) 250ml
KOLACJA I
Polędwica królewiecka drobiowa 60g (A: 1,3,6,7,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Biała rzodkiew plastry z koperkiem 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2135kcal
Białko ogółem: 88g
Tłuszcz ogółem: 47g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 16g
Węglowodany ogółem: 366g
Cukry: 77g
Błonnik pokarmowy: 33g
Sód: 1859mg
Sól: 4,65g
Czytaj
Więcej
o: 27.12.2023 - Środa
I ŚNIADANIE
Makaron świderki na mleku 350ml (A: 1,7)
Szynka gotowana wieprzowa 30g (A: 1,3,6,7,9)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól pieprz) 200g (A: 3,9,10)
Sałata 10g
Ciasto z owocami (mąka pszenna, jajko, olej, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, śliwka) 60g (A: 1,3,7,8,11)
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Galaretka owocowa 200g (A: 1,7)
OBIAD
Zupa pomidorowa z ryżem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
Pieczeń z karkówki w sosie własnym (karkówka bez kości, mąka pszenna, sól, pieprz) 100g/150ml (A: 1,6,7,9,10,11,13)
Surówka z kapusty białej(kapusta biała, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
Ziemniaki z koperkiem 200g
Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml
KOLACJA I
Ser żółty 60g (A: 7)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
Ogórek świeży plastry 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2452kcal
Białko ogółem: 96g
Tłuszcz ogółem: 94g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 30g
Węglowodany ogółem: 336g
Cukry: 60g
Błonnik pokarmowy: 36g
Sód: 1936mg
Sól: 4,84g
Czytaj
Więcej
o: 26.12.2023 - Wtorek
Metryczka
Metryczka
Metryczka
Wytworzono: 2023-11-27 07:46 przez:
Opublikowano: 0000-00-00 08:46 przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano: 2023-12-29 09:55 przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający:
Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny: 4670
Rejestr zmian
Rejestr zmian
[2023-12-29 09:55:11] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2023-12-27 06:57:16] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2023-12-21 08:17:39] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2023-12-21 07:56:47] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2023-12-20 08:09:30] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2023-12-17 22:47:09] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2023-12-14 07:41:17] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2023-12-13 07:09:52] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2023-12-12 07:14:07] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2023-12-08 07:40:50] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2023-12-07 07:31:08] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2023-11-27 07:45:31] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści