Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Grudzień 2023

Artykuły

  • 31.12.2023 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Ser żółty 50g (A: 7)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
    • Papryka paski 70g                                            
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 1szt  150g   (A: 7)
     

    OBIAD

    • Zupa pomidorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, makaron, natka pietruszki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A:1,7,9)
    • Filet drobiowy pieczony z ziołami (filet z piersi kurczaka, natka pietruszki, bazylia, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g  
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Sałata lodowa z marchewką , koperkiem i olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka bartnika drobiowa 50g (A: 1,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie  15g
    • Rzodkiewka 60g                                                 
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2035kcal
    • Białko ogółem: 95g
    • Tłuszcz ogółem: 68g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
    • Węglowodany ogółem: 282g
    • Cukry: 53g
    • Błonnik pokarmowy : 26g
    • Sód: 1984mg
    • Sól: 4,96g
    Czytaj Więcej o: 31.12.2023 - Niedziela
  • 30.12.2023 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
    • Polędwica królewiecka drobiowa 50g (A: 1,3,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g  
    • Biała rzodkiew z koperkiem 70g                                        
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Sok wieloowocowy 1szt 200ml
     

    OBIAD

    • Barszcz czerwony z ziemniakami (kości wieprzowe, buraki, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Pyzy z mięsem wieprzowym- gotowane (mięso wieprzowe, grysik ziemniaczany, mąka ziemniaczana, cebula, bułka tarta, mąka pszenna, drożdże, sól, pieprz, olej rzepakowy) 300g (A: 1,7)
    • Kapusta zasmażana (kapusta kiszona, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy) 150g (A: 1)
    • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka)  250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z twarogu z natką pietruszki ( twaróg, mleko, natka pietruszki sól) 80g (A:7)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2221kcal
    • Białko ogółem: 74g
    • Tłuszcz ogółem: 84g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25g
    • Węglowodany ogółem: 321g
    • Cukry: 56g
    • Błonnik pokarmowy: 33g
    • Sód: 1966mg
    • Sól: 4,92g
    Czytaj Więcej o: 30.12.2023 - Sobota
  • 29.12.2023 - Piątek

    I ŚNIADANIE

    • Zacierka na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)
    • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Jajko gotowane 50g-1szt
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g                                               
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłka w sosie waniliowym(mleko, jabłka, cukier, wanilia) 200ml (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa krupnik jaglany (porcje rosołowe, włoszczyzna, kasza jaglana, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
    • Sznycel mielony z dorsza , z ziołami- smażony ( filet z dorsza, bułka tarta, bułka pszenna, jaja, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz ) 100g (A: 1,3,4)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z marchwi i chrzanu (marchew ,chrzan, śmietana) 150g (A:7)
    • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka)  250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasztet Jana wieprzowy 60g (A:1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie   15g
    • Ogórek kiszony w plastrach 70g                                       
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2299kcal
    • Białko ogółem: 88g
    • Tłuszcz ogółem: 74g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
    • Węglowodany ogółem: 348g
    • Cukry: 67g
    • Błonnik pokarmowy: 35g
    • Sód: 1967mg
    • Sól: 4,92g
    Czytaj Więcej o: 29.12.2023 - Piątek
  • 28.12.2023 - Czwartek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Szynka słoneczna drobiowa 20g (A: 1,3, 6,7, 9,10)
    • Dżem truskawkowy  niskosłodzony 30g
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka naturalna 200ml (A:7)

    OBIAD

    • Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, nać pietruszki, ziemniaki, śmietanka, sól, ziele angielskie) 350ml (A: 7,9)
    • Gulasz mięsny wieprzowy duszony( łopatka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól , pieprz, papryka słodka) 100g/150ml (A: 1, 9)
    • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g(A: 1)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Polędwica sopocka drobiowa 50g (A;1,3,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g                                               
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2444kcal
    • Białko ogółem: 100g
    • Tłuszcz ogółem: 83g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 26g
    • Węglowodany ogółem: 348g
    • Cukry: 84g
    • Błonnik pokarmowy: 30g
    • Sód: 1948mg
    • Sól: 4,87g
    Czytaj Więcej o: 28.12.2023 - Czwartek
  • 27.12.2023 - Środa

    I ŚNIADANIE

    • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
    • Pasta z twarogu ze szczypiorkiem( twaróg, mleko, natka pietruszki sól) 80g (A:7)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata  10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny  z jabłkiem 1szt 200ml (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
    • Gołąbek leniwy duszony w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, kapusta biała, cebula, ryż, mąka pszenna, przecier pomidorowy, jajo, śmietanka, sól, pieprz) 100g/100ml (A: 1,3,7)
    • Brokuły gotowane 150g
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka)  250ml

     

    KOLACJA I

    • Polędwica królewiecka drobiowa 60g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew plastry z koperkiem 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan)   100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2135kcal
    • Białko ogółem: 88g
    • Tłuszcz ogółem: 47g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 16g
    • Węglowodany ogółem: 366g
    • Cukry: 77g
    • Błonnik pokarmowy: 33g
    • Sód: 1859mg
    • Sól: 4,65g
    Czytaj Więcej o: 27.12.2023 - Środa
  • 26.12.2023 - Wtorek

     

    I ŚNIADANIE

    • Makaron świderki na mleku 350ml (A: 1,7)
    • Szynka gotowana wieprzowa 30g (A: 1,3,6,7,9)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g  
    • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól pieprz)  200g (A: 3,9,10)                                            
    • Sałata 10g
    • Ciasto z owocami (mąka pszenna, jajko, olej, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, śliwka) 60g (A: 1,3,7,8,11)
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Galaretka owocowa 200g  (A: 1,7)
     

    OBIAD

    • Zupa pomidorowa z ryżem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Pieczeń z karkówki w sosie własnym (karkówka bez kości, mąka pszenna, sól, pieprz) 100g/150ml (A: 1,6,7,9,10,11,13)
    • Surówka z kapusty białej(kapusta biała, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Ser żółty 60g (A: 7)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2452kcal
    • Białko ogółem: 96g
    • Tłuszcz ogółem: 94g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 30g
    • Węglowodany ogółem: 336g
    • Cukry: 60g
    • Błonnik pokarmowy: 36g
    • Sód: 1936mg
    • Sól: 4,84g
    Czytaj Więcej o: 26.12.2023 - Wtorek

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-11-27 07:46przez:
Opublikowano:0000-00-00 10:03przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-12-29 09:55przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:3807

Rejestr zmian

  • [2023-12-29 09:55:11]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-12-27 06:57:16]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-12-21 08:17:39]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-12-21 07:56:47]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-12-20 08:09:30]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-12-17 22:47:09]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-12-14 07:41:17]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-12-13 07:09:52]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-12-12 07:14:07]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-12-08 07:40:50]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-12-07 07:31:08]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-11-27 07:45:31]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści