Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

21.12.2023 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Zacierka na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)               
  • Ser żółty 50g (A:7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Pomidor plastry 70g                                          
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki mrożone, cukier) 200ml (A: 7)

OBIAD

  • Zupa szpinakowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, ziemniaki, czosnek, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 6,7,9,10)
  • Gulasz mięsny wieprzowy - duszony( łopatka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Surówka z rzepy, marchwi i jabłka (rzepa, marchew, jabłko, śmietana, sól, pieprz) 150g
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g(A: 1)
  • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka biała drobiowa 60g(A: 1,3,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 70g
  • Sałata 15g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2311kcal
  • Białko ogółem: 95g
  • Tłuszcz ogółem: 89g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 31g
  • Węglowodany ogółem: 312g
  • Cukry: 52g
  • Błonnik pokarmowy : 35g
  • Sód: 1991mg
  • Sól: 4,98g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-12-21 07:53przez:
Opublikowano:0000-00-00 12:50przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-12-21 07:53przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:203

Rejestr zmian

  • [2023-12-21 07:53:35]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści