|
I ŚNIADANIE
- Zacierka na mleku (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)
- Ser żółty 50g (A:7)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
- Pomidor plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki mrożone, cukier) 200ml (A: 7)
|
|
OBIAD
- Zupa szpinakowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, ziemniaki, czosnek, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 6,7,9,10)
- Gulasz mięsny wieprzowy - duszony( łopatka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,6,7,9,10)
- Surówka z rzepy, marchwi i jabłka (rzepa, marchew, jabłko, śmietana, sól, pieprz) 150g
- Kasza jęczmienna na sypko 200g(A: 1)
- Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Szynka biała drobiowa 60g(A: 1,3,7,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 70g
- Sałata 15g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2311kcal
- Białko ogółem: 95g
- Tłuszcz ogółem: 89g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 31g
- Węglowodany ogółem: 312g
- Cukry: 52g
- Błonnik pokarmowy : 35g
- Sód: 1991mg
- Sól: 4,98g
|