Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


Regionalny Szpital w Kołobrzegu

Maj 2025

Artykuły

  • 21.05.2025 - Środa

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: MLE)
    • Pasta z twarogu ze szczypiorem( twaróg, mleko, szczypior, sól) 80g (A:MLE)
    • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 1szt. 150g (A: MLE)

    OBIAD

    • Zupa fasolowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, makaron, fasola biała, cebula, czosnek, sól, pieprz) 350ml (A: GLU,JAJ,SEL)
    • Rolada drobiowa pieczona, półmięsna w sosie koperkowym (filet z piersi kurczaka, łopatka wieprzowa, koperek, mąka, włoszczyzna, sól, pieprz)  100g/150ml (A: SEL,GLU)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z rzepy, marchwi i jabłka z jogurtem (rzepa, seler, marchew, jabłko, jogurt, sól, pieprz) 150g (A:MLE)
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Polędwica wieprzowa 60g (A: SOJ, MLE)
    • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka tarta 60g
    • Sałata masłowa 20g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml(A: GLU,MLE)

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2281kcal
    • Białko ogółem: 113,9g
    • Tłuszcz ogółem: 55,7g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 19,1g
    • Węglowodany ogółem: 344,5g
    • Cukry: 91,6g
    • Błonnik pokarmowy: 39,8g
    • Sód: 1210,4mg
    • Sól: 3,03g
    Czytaj Więcej o: 21.05.2025 - Środa
  • 20.05.2025 - Wtorek

    I ŚNIADANIE

    • Ryż na mleku 300ml (A: MLE)
    • Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, natka pietruszki, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: SEL)
    • Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka naturalna z czarną porzeczką  (maślanka, czarna porzeczka, cukier) 200ml (A: MLE) 

    OBIAD

    • Zupa koperkowa z ziemniakami(korpus z kurczaka, włoszczyzna, koper, ziemniaki śmietanka, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
    • Schab pieczony w sosie własnym (schab wieprzowy, cebula , mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz czarny, papryka słodka, liść laurowy, ziele angielskie) 100g/150ml (A: GLU)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: GLU)
    • Surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką i olejem (kapusta czerwona, rzodkiewka, natka pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny)   150g
    • Kompot owocowy ( czarna porzeczka, truskawka, borówka, malina, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka drobiowa gotowana 60g(A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2571,9kcal
    • Białko ogółem: 128,9g
    • Tłuszcz ogółem: 86,3g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 26,1g
    • Węglowodany ogółem: 334,1g
    • Cukry: 86,2g
    • Błonnik pokarmowy: 39,9g
    • Sód: 1254,8mg
    • Sól: 3,14g
    Czytaj Więcej o: 20.05.2025 - Wtorek
  • 19.05.2025 - Poniedziałek

    I ŚNIADANIE

    • Zacierka na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól)   300ml  (A:GLU,MLE,JAJ)                
    • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek konserwowy, natka pietruszki, majonez, sól pieprz) 100g (A: JAJ,SEL,GOR)
    • Szynka wieprzowa szkolna 30g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Budyń waniliowy  (mleko, budyń waniliowy, mąka pszenna, cukier) 200ml (A: MLE,GLU)

    OBIAD

    • Rosół z makaronem (korpus z kurczaka, marchewka, pietruszka korzeń, seler, por, makaron gniazda, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie) 350ml (A: GLU,JAJ,SEL)
    • Udko z kurczaka pieczone (udko z kurczaka, tymianek, bazylia, oregano, olej, pieprz, sól ) 200g
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Marchew gotowana w plastrach( marchew plastry, sól, masło)  150g (A:MLE)
    • Kompot owocowy ( czarna porzeczka, truskawka, borówka, malina, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Ser topiony 50g (A: MLE)
    • Polędwica drobiowa 20g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka czerwona  60g
    • Sałata masłowa 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2676,7kcal
    • Białko ogółem: 98g
    • Tłuszcz ogółem: 99,3g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 40,7g
    • Węglowodany ogółem: 362,5g
    • Cukry: 105,7g
    • Błonnik pokarmowy: 49,9g
    • Sód:2986,6mg
    • Sól: 7,47g
    Czytaj Więcej o: 19.05.2025 - Poniedziałek
  • 18.05.2025 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A:MLE)
    • Szynka delikatesowa drobiowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE )
    • Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata masłowa  10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłko 1szt. 150g
     

    OBIAD

    • Rosół z makaronem (korpus z kurczaka, marchewka, pietruszka korzeń, seler, por, makaron gniazda, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie) 350ml (A: GLU,JAJ,SEL)
    • Udko z kurczaka pieczone (udko z kurczaka, tymianek, bazylia, oregano, olej, pieprz, sól ) 200g
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Marchew gotowana w plastrach( marchew plastry, sól, masło)  150g (A:MLE)
    • Kompot owocowy ( czarna porzeczka, truskawka, borówka, malina, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: JAJ,GOR)
    • Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g   
    • Sałata masłowa  10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (A: GLU,MLE)

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2836,4kcal
    • Białko ogółem: 154,1g
    • Tłuszcz ogółem: 115,4g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 34,2g
    • Węglowodany ogółem: 305,7g
    • Cukry: 99,2g
    • Błonnik pokarmowy: 39,8g
    • Sód: 1740,4mg
    • Sól: 4,35g
    Czytaj Więcej o: 18.05.2025 - Niedziela
  • 17.05.2025 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Płatki owsiane na mleku  300ml (A: GLU,MLE)
    • Pasztet Jana wieprzowy 60g (A: GLU,SEL,GOR)
    • Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g                                                 
    • Sałata masłowa   10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 1szt /150g (A: MLE)
     

    OBIAD

    • Zupa jarzynowa z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, brokuł, śmietanka, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
    • Zraz drobiowo – wieprzowy mielony w sosie koperkowym- duszony (mięso gulaszowe drobiowe, łopatka wieprzowa, koper, cebula , jajko, mąka pszenna, śmietanka, sól , pieprz czarny) 100g/150ml (A: GLU,JAJ,SOJ,MLE)
    • Sałatka z buraczków z cebulą z olejem rzepakowym(buraki, natka pietruszki, cebula, olej rzepakowy, sól, cukier, kwasek cytrynowy)150g
    • Kasza jęczmienna 200g (A: GLU)
    • Kompot owocowy ( czarna porzeczka, truskawka, borówka, malina, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Twaróg w kawałku 50g (A: MLE)
    • Szynka wieprzowa zielonogórska 20g (A: GLU,SOJ,MLE,SEL)
    • Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka czerwona 60g
    • Sałata masłowa 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2252,2kcal
    • Białko ogółem: 88,9g
    • Tłuszcz ogółem: 67,8g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 20,5g
    • Węglowodany ogółem: 342g
    • Cukry: 94,9g
    • Błonnik pokarmowy: 40,8g
    • Sód: 1223,8mg
    • Sól: 3,06g
    Czytaj Więcej o: 17.05.2025 - Sobota
  • 16.05.2025 - Piątek

     

    I ŚNIADANIE

    • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
    • Serek fromage40g (A: MLE)
    • Szynka wieprzowa szkolna 20g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka biała z koperkiem 70g
    • Sałata masłowa  10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka naturalna 200ml (A: MLE)
     

    OBIAD

    • Zupa grysikowa (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, natka pietruszki, kasza manna, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: GLU, SEL)
    • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza, mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz) 

      110g  (A: GLU,RYB)

    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, natka pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny,) 150g
    • Kompot owocowy ( czarna porzeczka, truskawka, borówka, malina, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, , natka pietruszki, olej rzepakowy, musztarda, ketchup, sól, pieprz czarny) 80g (A: GOR)
    • Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony plastry 70g                                          
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2393,8kcal
    • Białko ogółem: 97,8g
    • Tłuszcz ogółem: 75,5g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 22,9g
    • Węglowodany ogółem: 345,41
    • Cukry: 78,6g
    • Błonnik pokarmowy: 40,8g
    • Sód: 2112,3mg
    • Sól: 5,28g
    Czytaj Więcej o: 16.05.2025 - Piątek

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-05-02 06:43przez:
Opublikowano:0000-00-00 17:40przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-05-21 17:39przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:362

Rejestr zmian

  • [2025-05-21 17:39:32]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-20 09:11:35]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-19 09:27:16]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-16 07:05:50]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-15 11:37:57]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-14 08:43:12]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-13 13:48:56]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-12 06:55:29]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-12 06:55:05]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-09 13:52:39]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-08 06:27:07]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-07 06:48:02]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-06 12:00:13]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-05 07:10:19]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-02 06:51:31]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-02 06:43:24]Gracjan TyczyńskiInformacje