Kwiecień 2024
Kwiecień 2024
Dekada 18
Dekada 19
Dekada 20
Dekada 21
Wykaz alergenów - kliknij
Artykuły
I ŚNIADANIE
Kasza manna na mleku 300ml(A: 1,7)
Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
Jajko gotowane 1szt. 50g (A: 3)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Ogórek świeży 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
OBIAD
Zupa barszcz czerwony z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, buraki, ziemniaki, kwasek cytrynowy, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
Pierogi z twarogiem-gotowane ( twaróg, jajka, mąka pszenna, cukier waniliowy, olej rzepakowy, sól ) 300g (A: 1,3,7)
Surówka z marchwi i jabłka (marchew ,jabłko, śmietana) 150g (A:7)
Jogurt naturalny 100ml (A: 7)
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, ogórki kiszone, cebula, pieprz) 80g (A: 3,4,6,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Pomidor 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2402kcal
Białko ogółem: 107g
Tłuszcz ogółem: 69g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 22g
Węglowodany ogółem: 363g
Cukry: 58g
Błonnik pokarmowy: 27g
Sód: 1752mg
Sól: 4,38g
Czytaj
Więcej
o: 30.04.2024 - Wtorek
I ŚNIADANIE
Ryż na mleku 300ml (A:7)
Szynka drobiowa zielonogórska 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
Twaróg w kawałku ze szczypiorkiem 40/5g (A: 7)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Pomidor 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Maślanka naturalna 200ml (A:7)
OBIAD
Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, nać pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, ziele angielskie) 350ml (A: 7,9)
Gulasz mięsny -wieprzowy -duszony (łopatka wieprzowa , mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, sól , pieprz, papryka słodka) 200g (A: 1)
Kasza jęczmienna na sypko 200g(A: 1)
Surówka z kapusty kiszonej i marchewki z olejem rzepakowym 150g
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, bazylia, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Biała rzodkiew z koperkiem /biała rzodkiew, koperek/ 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2346kcal
Białko ogółem: 91g
Tłuszcz ogółem: 79g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
Węglowodany ogółem: 346g
Cukry: 65g
Błonnik pokarmowy: 35g
Sód: 1732mg
Sól: 4,33g
Czytaj
Więcej
o: 29.04.2024 - Poniedziałek
I ŚNIADANIE
Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
Filecik złocisty drobiowy 50g (A: 1,3,6,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Papryka 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
OBIAD
Zupa pieczarkowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, pieczarki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula , mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1)
Ziemniaki z koperkiem 200g
Buraczki zasmażane (buraczki, mąka pszenna, masło, kwasek cytrynowy, śmietana, sól, pieprz ) 150g (A: 1,7)
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Ser żółty 60g (A:7)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Ogórek świeży 70g
Sałata 10g
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml(A: 1,7)
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2277kcal
Białko ogółem: 103g
Tłuszcz ogółem:75g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 30g
Węglowodany ogółem: 327g
Cukry: 52g
Błonnik pokarmowy: 34g
Sód: 1881mg
Sól: 4,7g
Czytaj
Więcej
o: 28.04.2024 - Niedziela
I ŚNIADANIE
Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
Szynka biała drobiowa 50g(A: 1,3,7,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Pomidor 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Jogurt naturalny 1szt 150g (A: 7)
OBIAD
Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka cebula, łopatka wieprzowa, włoszczyzna, mąka pszenna, groszek zielony, śmietanka, sól, pieprz) 100g/150ml (A:1, 7, 9)
Ziemniaki z koperkiem 200g
Surówka wielowarzywna ( marchew, pietruszka, seler, jabłka, śmietana)150g (A:7,9)
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Pasztet borowy drobiowo-wieprzowy z jagnięciną 60g (A;1,6,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Rzodkiewka 60g
Sałata 20g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2303kcal
Białko ogółem: 95g
Tłuszcz ogółem: 68g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
Węglowodany ogółem: 363g
Cukry: 59g
Błonnik pokarmowy: 37g
Sód: 1820mg
Sól: 4,55g
Czytaj
Więcej
o: 27.04.2024 - Sobota
I ŚNIADANIE
Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 1,7)
Serek fromage 40g (A: 7)
Szynka Gerwazego drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Biała rzodkiew ze szczypiorkiem 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Galaretka truskawkowa z jogurtem 220g (A: 1,7)
OBIAD
Zupa pomidorowa z ryżem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 4,7)
Ziemniaki z koperkiem 200g
Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Pasta fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
Chleb zwykły 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Ogórek kiszony 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2061kcal
Białko ogółem: 84g
Tłuszcz ogółem: 54g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
Węglowodany ogółem: 341g
Cukry: 68g
Błonnik pokarmowy: 32g
Sód: 1717mg
Sól: 4,29g
Czytaj
Więcej
o: 26.04.2024 - Piątek
I ŚNIADANIE
Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
Szynka słoneczna drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
Dżem truskawkowy niskosłodzony 30g
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Ogórek świeży plastry 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Maślanka naturalna 200ml (A:7)
OBIAD
Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
Gulasz mięsny wieprzowy - duszony (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, sól , pieprz) 200g (A: 1,3,6,7,9,10)
Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Pasztet borowy z jagnięciną drobiowo-wieprzowy 60g (A:1,6,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Papryka paski 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2416kcal
Białko ogółem: 84,7g
Tłuszcz ogółem: 90g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 27g
Węglowodany ogółem: 345,8g
Cukry: 64,3g
Błonnik pokarmowy: 33,7g
Sód: 1568,4mg
Sól: 3,92g
Czytaj
Więcej
o: 25.04.2024 - Czwartek
Metryczka
Metryczka
Metryczka
Wytworzono: 2024-04-02 09:53 przez:
Opublikowano: 0000-00-00 08:46 przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano: 2024-04-30 10:49 przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający:
Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny: 8190
Rejestr zmian
Rejestr zmian
[2024-04-30 10:49:01] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-04-29 10:56:25] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-04-26 14:17:39] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-04-25 07:18:29] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-04-23 07:09:32] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-04-22 08:00:03] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-04-18 10:02:55] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-04-17 08:29:48] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-04-16 07:52:42] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-04-12 07:14:20] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-04-11 13:55:41] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-04-10 09:20:17] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-04-09 07:37:30] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-04-08 11:10:12] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-04-04 07:17:16] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-04-02 09:52:55] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści