Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Kwiecień 2024

Artykuły

  • 29.04.2024 - Poniedziałek

     

    I ŚNIADANIE

    • Ryż na mleku 300ml (A:7)               
    • Szynka drobiowa zielonogórska 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Twaróg w kawałku ze szczypiorkiem  40/5g (A: 7)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt  25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie    15g
    • Pomidor 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem   250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka naturalna 200ml (A:7)
     

    OBIAD

    • Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, nać pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, ziele angielskie) 350ml (A: 7,9)
    • Gulasz mięsny -wieprzowy -duszony (łopatka wieprzowa , mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, sól , pieprz, papryka słodka) 200g (A: 1)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g(A: 1)
    • Surówka z kapusty kiszonej i marchewki z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, bazylia, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew z koperkiem /biała rzodkiew, koperek/ 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2346kcal
    • Białko ogółem: 91g
    • Tłuszcz ogółem: 79g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
    • Węglowodany ogółem: 346g
    • Cukry: 65g
    • Błonnik pokarmowy: 35g
    • Sód: 1732mg
    • Sól: 4,33g
    Czytaj Więcej o: 29.04.2024 - Poniedziałek
  • 28.04.2024 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
    • Filecik złocisty drobiowy 50g (A: 1,3,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g  
    • Papryka 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Gruszka 1szt. 150g
     

    OBIAD

    • Zupa pieczarkowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, pieczarki, makaron, śmietanka sól, pieprz)  350ml (A: 1,7,9)
    • Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula , mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Buraczki zasmażane (buraczki, mąka pszenna, masło, kwasek cytrynowy, śmietana, sól, pieprz ) 150g (A: 1,7)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Ser żółty 60g (A:7)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży 70g
    • Sałata 10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml(A: 1,7)

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2277kcal
    • Białko ogółem: 103g
    • Tłuszcz ogółem:75g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 30g
    • Węglowodany ogółem: 327g
    • Cukry: 52g
    • Błonnik pokarmowy: 34g
    • Sód: 1881mg
    • Sól: 4,7g
    Czytaj Więcej o: 28.04.2024 - Niedziela
  • 27.04.2024 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
    • Szynka biała drobiowa 50g(A: 1,3,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny  1szt 150g (A: 7)
     

    OBIAD

    • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
    • Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka cebula, łopatka wieprzowa, włoszczyzna, mąka pszenna, groszek zielony, śmietanka, sól, pieprz) 100g/150ml (A:1, 7, 9)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka wielowarzywna ( marchew, pietruszka, seler, jabłka, śmietana)150g (A:7,9)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasztet borowy drobiowo-wieprzowy z jagnięciną  60g (A;1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2303kcal
    • Białko ogółem: 95g
    • Tłuszcz ogółem: 68g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
    • Węglowodany ogółem: 363g
    • Cukry: 59g
    • Błonnik pokarmowy: 37g
    • Sód: 1820mg
    • Sól: 4,55g
    Czytaj Więcej o: 27.04.2024 - Sobota
  • 26.04.2024 - Piątek

     

    I ŚNIADANIE

    • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Serek fromage 40g (A: 7)
    • Szynka Gerwazego drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew ze szczypiorkiem 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Galaretka truskawkowa z jogurtem 220g (A: 1,7)
     

    OBIAD

    • Zupa pomidorowa z ryżem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 4,7)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2061kcal
    • Białko ogółem: 84g
    • Tłuszcz ogółem: 54g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
    • Węglowodany ogółem: 341g
    • Cukry: 68g
    • Błonnik pokarmowy: 32g
    • Sód: 1717mg
    • Sól: 4,29g
    Czytaj Więcej o: 26.04.2024 - Piątek
  • 25.04.2024 - Czwartek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Szynka słoneczna drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Dżem truskawkowy  niskosłodzony   30g
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g    
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka naturalna 200ml (A:7)

    OBIAD

    • Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
    • Gulasz mięsny wieprzowy - duszony (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, sól , pieprz)  200g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
    • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasztet borowy z jagnięciną drobiowo-wieprzowy 60g (A:1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan)   100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2416kcal
    • Białko ogółem: 84,7g
    • Tłuszcz ogółem: 90g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 27g
    • Węglowodany ogółem: 345,8g
    • Cukry: 64,3g
    • Błonnik pokarmowy: 33,7g
    • Sód: 1568,4mg
    • Sól: 3,92g
    Czytaj Więcej o: 25.04.2024 - Czwartek
  • 24.04.2024 - Środa

    I ŚNIADANIE

    • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
    • Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 80g (A: 7)
    • Chleb zwykły 2szt  50g  (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g  (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g  
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata  20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 1szt 150g (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz)  350ml (A: 1,3,9) 
    • Gołąbek leniwy duszony w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, kapusta biała, cebula, ryż, mąka pszenna, przecier pomidorowy, jajo, śmietanka, sól, pieprz) 

      100g/100ml (A: 1,3,7)

    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Brokuły gotowane 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka królewiecka drobiowa 60g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt  50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
    • Biała rzodkiew plastry z koperkiem 70g
    • Sałata  10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (A: 1,7)

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan)   100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2222,5kcal
    • Białko ogółem: 97g
    • Tłuszcz ogółem: 51,8g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 19,9g
    • Węglowodany ogółem: 367,7g
    • Cukry: 77,6g
    • Błonnik pokarmowy: 32,9g
    • Sód: 2107,5mg
    • Sól: 5,27g
    Czytaj Więcej o: 24.04.2024 - Środa

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-04-02 09:53przez:
Opublikowano:0000-00-00 10:57przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-04-29 10:56przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:2996

Rejestr zmian

  • [2024-04-29 10:56:25]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-04-26 14:17:39]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-04-25 07:18:29]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-04-23 07:09:32]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-04-22 08:00:03]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-04-18 10:02:55]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-04-17 08:29:48]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-04-16 07:52:42]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-04-12 07:14:20]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-04-11 13:55:41]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-04-10 09:20:17]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-04-09 07:37:30]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-04-08 11:10:12]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-04-04 07:17:16]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-04-02 09:52:55]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści