Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

22.04.2024 - Poniedziałek

I ŚNIADANIE

  • Zacierka  na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól)   300ml  (A:1,3,7)
  • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek konserwowy, nać pietruszki, majonez, sól pieprz) (A: 3,9,10)
  • Szynka pomorska drobiowa 30g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Budyń   (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)

OBIAD

  • Zupa fasolowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, makaron, fasola biała, mąka pszenna, cebula, czosnek, sól, pieprz)  350ml  (A: 1,9) 
  • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 

    100g/150ml (A: 4,7)

  • Bukiet warzyw gotowanych (kalafior, brokuł, marchew) 150g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Ser topiony 50g (A: 7)
  • Blok drobiowy 20g (A;1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie  15g
  • Rzodkiewka 60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2522,9kcal
  • Białko ogółem: 98g
  • Tłuszcz ogółem: 81,8
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 30,2g
  • Węglowodany ogółem: 386,6g
  • Cukry: 69,1g
  • Błonnik pokarmowy: 42,4g
  • Sód: 1912,3mg
  • Sól: 4,78g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-04-22 07:58przez:
Opublikowano:0000-00-00 08:57przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-04-22 08:12przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:72

Rejestr zmian

  • [2024-04-22 08:12:40]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-04-22 07:58:04]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści