Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

20.04.2024 - Sobota

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Pasztet  Jana wieprzowy 60g (A: 1,6,9,10)
  • Chleb zwykły  2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży  plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Sok pomarańczowy 1szt. 200ml
 

OBIAD

  • Zupa jarzynowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, brokuł, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Pieczeń drobiowo – wieprzowa mielona w sosie koperkowym- pieczona (mięso gulaszowe drobiowe, łopatka wieprzowa, koper, cebula , jajko, mąka pszenna, śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,7)
  • Sałatka z buraczków z cebulą z olejem rzepakowym 150g
  • Kasza jęczmienna 200g (A: 1)
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Twaróg w kawałku   50g (A: 7)
  • Polędwica bostońska drobiowa  30g(A: 1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie   15g
  • Rzodkiewka  60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2176,8kcal
  • Białko ogółem: 85,4g
  • Tłuszcz ogółem: 71g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23,1g
  • Węglowodany ogółem: 328,9g
  • Cukry: 54g
  • Błonnik pokarmowy: 35,3g
  • Sód: 1561,2mg
  • Sól: 3,9g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-04-22 07:57przez:
Opublikowano:0000-00-00 09:17przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-04-22 08:06przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:62

Rejestr zmian

  • [2024-04-22 08:06:03]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-04-22 07:57:29]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści