Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

19.04.2024 - Piątek

I ŚNIADANIE

  • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Serek fromage 40g (A: 7)
  • Szynka Gerwazego drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Galaretka truskawkowa z jogurtem   220g (A: 1,7)

OBIAD

  • Zupa pomidorowa z ryżem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza, mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz) 

    110g  (A: 1,4)

  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g (A: 7,9)
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt   50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek kiszony plastry 70g                                                 
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2210,3kcal
  • Białko ogółem: 98g
  • Tłuszcz ogółem: 63,4 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 13g
  • Węglowodany ogółem: 342,2g
  • Cukry: 52,5g
  • Błonnik pokarmowy : 31,8g
  • Sód: 1667,3mg
  • Sól: 4,17g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-04-19 09:58przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:57przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-04-19 09:58przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:87

Rejestr zmian

  • [2024-04-19 09:58:00]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści