Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

02.04.2024 - Wtorek

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Polędwica drobiowa 50g (A;1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Biała rzodkiew z natką 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem  250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kisiel 200ml (A: 1)

OBIAD

  • Barszcz czerwony z ziemniakami (kości wieprzowe, buraki, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz)  350ml (A: 7,9)
  • Pierogi z twarogiem-gotowane ( twaróg, jajka, mąka pszenna, cukier, olej rzepakowy, sól ) 300g ) (A: 1,3,7)
  • Jogurt naturalny 100ml (A: 7)
  • Surówka z marchwi i jabłka     (marchew ,jabłko, śmietana)   150g (A:7)
  • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie  15g
  • Pomidor  70g                                    
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2356kcal
  • Białko ogółem: 94g
  • Tłuszcz ogółem: 45g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 16g
  • Węglowodany ogółem: 425g
  • Cukry: 71g
  • Błonnik pokarmowy: 34g
  • Sód:1763mg
  • Sól: 4,41g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-04-02 10:08przez:
Opublikowano:0000-00-00 11:22przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-04-02 10:08przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:1109

Rejestr zmian

  • [2024-04-02 10:08:18]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści