Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

05.04.2024 - Piątek

 

I ŚNIADANIE

  • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Szynka Gerwazego drobiowa 50g(A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Biała rzodkiew ze szczypiorkiem   70g                                             
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Galaretka truskawkowa z jogurtem    220g (A:1,7)

OBIAD

  • Zupa krupnik jęczmienny (korpus kurczaka, włoszczyzna, kasza jęczmienna, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
  • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 4,7)
  • Ziemniaki z koperkiem   200g
  • Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g
  • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, bazylia, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g
  • Chleb zwykły  50g (A: 1
  • Chleb razowy 2szt.    50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek kiszony 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2055kcal
  • Białko ogółem: 84g
  • Tłuszcz ogółem: 52g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 18g
  • Węglowodany ogółem: 341g
  • Cukry: 67g
  • Błonnik pokarmowy: 33g
  • Sód:1905mg
  • Sól: 4,76g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-04-05 09:06przez:
Opublikowano:0000-00-00 08:14przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-04-05 09:06przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:2519

Rejestr zmian

  • [2024-04-05 09:06:13]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści