Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

21.04.2024 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Ryż na mleku 300ml (A:7)               
  • Szynka bartnika drobiowa 50g (A: 1,3,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt  25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem   250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jabłko 1szt. 150g
 

OBIAD

  • Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
  • Udko z kurczaka pieczone (udko z kurczaka, tymianek, bazylia, oregano, olej, pieprz, sól ) 200g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Marchew plastry 150g (A: 1,7)
  • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: 3,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata   10g
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (A: 1,7)

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2241,6kcal
  • Białko ogółem: 111,3g
  • Tłuszcz ogółem: 79,3g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23,7g
  • Węglowodany ogółem: 299g
  • Cukry: 52g
  • Błonnik pokarmowy: 33,3g
  • Sód: 1941,6mg
  • Sól: 4,85g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-04-22 07:57przez:
Opublikowano:0000-00-00 08:12przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-04-22 07:57przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:54

Rejestr zmian

  • [2024-04-22 07:57:46]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści