Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

16.04.2024 - Wtorek

I ŚNIADANIE

  • Kasza manna na mleku 300ml(A: 1,7)
  • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Jajko gotowane 1szt. 50g (A: 3)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Sok wieloowocowy 200ml

OBIAD

  • Zupa barszcz ukraiński  z ziemniakami  ( kości wieprzowe, włoszczyzna, buraki, fasola, kapusta biała, ziemniaki, śmietanka, czosnek, kwasek cytrynowy, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Pierogi z twarogiem-gotowane (twaróg, jajka, mąka pszenna, cukier waniliowy, olej rzepakowy, sól ) 300g  (A: 1,3,7)
  • Surówka z selera i jabłka(seler, jabłko, śmietana) 150g (A: 7,9) 
  • Jogurt naturalny 100ml (A: 7)
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, ogórki kiszone, cebula, pieprz) 

    80g (A: 4)

  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt  50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2508,7kcal
  • Białko ogółem: 114,5g
  • Tłuszcz ogółem: 68,7g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21,2 g
  • Węglowodany ogółem: 389g
  • Cukry: 64,1 g
  • Błonnik pokarmowy: 36 g
  • Sód: 1762,2 mg
  • Sól: 4,41g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-04-16 07:49przez:
Opublikowano:0000-00-00 09:12przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-04-16 07:49przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:97

Rejestr zmian

  • [2024-04-16 07:49:34]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści