 |
I ŚNIADANIE
- Makaron świderki na mleku 300ml (A:GLU,JAJ,MLE)
- Polędwica drobiowa 20g (A:GLU,SOJ,MLE)
- Dżem niskosłodzony z czarnej porzeczki 30g
- Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
|
 |
OBIAD
- Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty(kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała , ziemniaki, majeranek, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: SEL )
- Gulasz mięsny wieprzowy duszony(łopatka wieprzowa, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, sól, pieprz czarny) 200g(A:GLU)
- Kasza jęczmienna 200g(A:GLU)
- Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150g
- Kompot owocowy ( porzeczka czarna ,agrest, aronia, śliwki, truskawki, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasztet Jana wieprzowy 60g (A:GLU,SEL,GOR)
- Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU,)
- Masło roślinne miękkie15g
- Papryka świeża paski 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2508,7kcal
- Białko ogółem: 104,7g
- Tłuszcz ogółem: 73,4g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 24,5g
- Węglowodany ogółem: 378g
- Cukry: 116,3g
- Błonnik pokarmowy: 38,8g
- Sód: 1202,4mg
- Sól: 3,01g
|