Luty 2024
Luty 2024
Dekada 12
Dekada 13
Dekada 14
Dekada 15
Wykaz alergenów - kliknij
Artykuły
ŚNIADANIE
Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
Szynka słoneczna drobiowa 20g (A: 1,3,6,7, 9,10)
Dżem truskawkowy niskosłodzony 30g
Chleb zwykły 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Ogórek świeży plastry 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
OBIAD
Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, oregano, rozmaryn, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1)
Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
Sałatka z buraczków z cebulą i olejem rzepakowym 150g
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA
Pasztet borowy drobiowo-wieprzowy z jagnięciną 60g (A;1,6,9,10)
Chleb zwykły 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Papryka paski 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2233kcal
Białko ogółem: 92g
Tłuszcz ogółem: 78g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
Węglowodany ogółem: 316g
Cukry: 69g
Błonnik pokarmowy: 32g
Sód: 1491mg
Sól: 3,73g
Czytaj
Więcej
o: 29.02.2024 - Czwartek
I ŚNIADANIE
Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
Pasta z twarogu ze szczypiorem( twaróg, mleko, szczypior, sól) 80g (A:7)
Chleb zwykły 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Rzodkiewka 60g
Sałata 20g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Jogurt naturalny 1szt. 150g (A: 7)
OBIAD
Zupa kalafiorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior , nać pietruszki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,6,7,9,10)
Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka, łopatka wieprzowa, włoszczyzna, groszek mrożony, mąka pszenna, , śmietanka, sól, pieprz) 100g/150ml (A: 1, 7, 9)
Ziemniaki z koperkiem 200g
Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, kwasek cytrynowy, sól, pieprz) 150g
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA
Szynka królewiecka drobiowa 60g (A: 1,3,6,7,9,10)
Chleb zwykły 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Pomidor plastry 70g
Sałata 10g
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2059kcal
Białko ogółem: 99g
Tłuszcz ogółem: 62g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 19g
Węglowodany ogółem: 307g
Cukry: 51g
Błonnik pokarmowy: 36g
Sód: 1647mg
Sól: 4,12g
Czytaj
Więcej
o: 28.02.2024 - Środa
I ŚNIADANIE
Ryż na mleku 300ml (A:7)
Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: 9)
Chleb zwykły 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Ogórek świeży plastry 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Maślanka z czarną porzeczką (maślanka, czarna porzeczka, cukier) 200ml (A: 7)
OBIAD
Zupa pieczarkowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, pieczarki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
Filet z dorsza smażony (filet z dorsza, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz 110g (A: 1,4)
Ziemniaki z koperkiem 200g
Surówka z kapusty kiszonej i marchewki z olejem rzepakowym 150g
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA
Szynka szkolna wieprzowa 60g (A: 1,6,7,9,10)
Chleb zwykły 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Papryka świeża paski 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2183kcal
Białko ogółem: 116g
Tłuszcz ogółem: 66g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 15g
Węglowodany ogółem: 309g
Cukry: 58g
Błonnik pokarmowy: 34g
Sód: 1984mg
Sól: 4,96g
Czytaj
Więcej
o: 27.02.2024 - Wtorek
I ŚNIADANIE
Zacierka na mleku (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)
Szynka pomorska drobiowa 30g (A: 1,3,6,7,9,10)
Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól pieprz 100g (A: 3,9,10)
Chleb zwykły 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Budyń (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)
OBIAD
Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, nać pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, ziele angielskie) 350ml (A: 7,9)
Klopsiki drobiowo - wieprzowe w sosie koperkowym – gotowane (mięso gulaszowe drobiowe, łopatka wieprzowa, jajko, bułka pszenna, mąka pszenna, koperek, śmietanka, sól , pieprz) 2szt -100g/150ml (A: 1,3,7)
Surówka z marchwi i jabłka (marchew ,jabłko, śmietana) 150g (A:7)
Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA
Blok drobiowy 20g (A;1,6,7,9,10)
Ser topiony 50g(A;7)
Chleb zwykły 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Rzodkiewka 60g
Sałata 20g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2228kcal
Białko ogółem:83 g
Tłuszcz ogółem: 68g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 27g
Węglowodany ogółem: 348g
Cukry: 66g
Błonnik pokarmowy: 34g
Sód: 1869mg
Sól: 4,67g
Czytaj
Więcej
o: 26.02.2024 - Poniedziałek
I ŚNIADANIE
Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
Szynka bartnika drobiowa 50g (A: 1,3,7,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Pomidor 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
OBIAD
Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
Udko z kurczaka pieczone (udko z kurczaka, tymianek, bazylia, oregano, olej, pieprz, sól )1szt- 200g
Ziemniaki z koperkiem 200g
Marchew plastry 150g (A: 1,7)
Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: 3,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Ogórek świeży 70g
Sałata 10g
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (A: 1,7)
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2214kcal
Białko ogółem: 112g
Tłuszcz ogółem: 80g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
Węglowodany ogółem: 291g
Cukry: 45g
Błonnik pokarmowy: 34g
Sód: 1940mg
Sól: 4,85g
Czytaj
Więcej
o: 25.02.2024 - Niedziela
I ŚNIADANIE
Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
Pasztet Jana wieprzowy 60g (A: 1,6,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Ogórek świeży 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Sok pomarańczowy 1szt. 200ml
OBIAD
Zupa jarzynowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, brokuł, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
Pieczeń drobiowo – wieprzowa mielona w sosie koperkowym- pieczona (mięso gulaszowe drobiowe, łopatka wieprzowa, koper, cebula , jajko, mąka pszenna, śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,7)
Sałatka z buraczków z cebulą z olejem rzepakowym 150g
Kasza jęczmienna 200g (A: 1)
Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Twaróg w kawałku 50g (A: 7)
Polędwica bostońska drobiowa 30g(A: 1,3,6,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Rzodkiewka 60g
Sałata 20g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2091kcal
Białko ogółem: 81g
Tłuszcz ogółem: 72g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
Węglowodany ogółem: 308g
Cukry: 55g
Błonnik pokarmowy: 34g
Sód: 1696mg
Sól: 4,24g
Czytaj
Więcej
o: 24.02.2024 - Sobota
Metryczka
Metryczka
Metryczka
Wytworzono: 2024-01-30 14:11 przez:
Opublikowano: 2024-01-30 13:49 przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano: 2024-03-01 13:47 przez: Bartosz Wącior
Podmiot udostępniający:
Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny: 2783
Rejestr zmian
Rejestr zmian
[2024-03-01 13:47:17] Bartosz Wącior aktualizacja [2024-03-01 10:40:50] Bartosz Wącior aktualizacja [2024-03-01 10:19:44] Bartosz Wącior aktualizacja [2024-03-01 10:09:15] Bartosz Wącior aktualizacja [2024-03-01 10:05:31] Bartosz Wącior aktualizacja [2024-02-22 08:37:44] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-02-20 07:14:24] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-02-19 08:36:18] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-02-16 07:39:09] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-02-15 11:53:50] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-02-14 07:44:54] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-02-12 07:43:49] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-02-08 07:49:16] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-02-07 11:27:24] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-01-30 14:09:28] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści