Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

09.02.2024 - Piątek

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
  • Serek fromage 40g (A: 7)
  • Szynka pomorska drobiowa 20g  (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Biała rzodkiew ze szczypiorkiem 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem  250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jogurt naturalny z jabłkiem 200g  (A: 7)

OBIAD

  • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
  • Gołąbek duszony w sosie pomidorowym z  mięsem wieprzowym (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, ryż, kapusta biała, cebula, olej rzepakowy, śmietanka, sól , pieprz)   100g/150ml  (A: 1,7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Brokuły gotowane 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: 9)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem  250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2317kcal
  • Białko ogółem: 105g
  • Tłuszcz ogółem: 56g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 18g
  • Węglowodany ogółem: 377g
  • Cukry: 75g
  • Błonnik pokarmowy: 37g
  • Sód: 1762mg
  • Sól: 4,41g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-02-09 07:17przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:32przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-02-12 07:32przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:134

Rejestr zmian

  • [2024-02-12 07:32:00]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-02-09 07:17:18]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści