Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Wrzesień 2024

Artykuły

  • 30.09.2024 - Poniedziałek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: 3,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa brokułowa z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, brokuły mrożone, ziemniaki, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Zraz mielony wieprzowo –drobiowy duszony w sosie własnym (łopatka wieprzowa, mięso gulaszowe drobiowe, jaja, mąka pszenna, bułka pszenna, sól , pieprz) 100g/100ml (A: 1,3)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
    • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, cebula, pieprz) 80g (A:3,4,6,9,10)
    • Chleb zwykły   50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2352kcal
    • Białko ogółem: 100,5g
    • Tłuszcz ogółem: 84g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
    • Węglowodany ogółem: 326g
    • Cukry: 59g
    • Błonnik pokarmowy: 31,7g
    • Sód: 1733mg
    • Sól: 4,33g
    Czytaj Więcej o: 30.09.2024 - Poniedziałek
  • 29.09.2024 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Ser żółty 50g (A: 7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Galaretka owocowa z jogurtem 220g (A:1,7)
     

    OBIAD

    • Zupa pomidorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat makaron, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
    • Filet drobiowy pieczony z ziołami (filet z piersi kurczaka, nać pietruszki, bazylia, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka bartnika drobiowa 60g (A: 1,3,7,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2096kcal
    • Białko ogółem: 98,5g
    • Tłuszcz ogółem: 67g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 22g
    • Węglowodany ogółem: 300g
    • Cukry: 58g
    • Błonnik pokarmowy: 28,7g
    • Sód: 1498mg
    • Sól: 3,75g
    Czytaj Więcej o: 29.09.2024 - Niedziela
  • 28.09.2024 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
    • Polędwica królewiecka drobiowa 50g (A: 1,3,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew z koperkiem 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Sok wieloowocowy    1szt  200ml
     

    OBIAD

    • Barszcz czerwony z ziemniakami (kości wieprzowe, buraki, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Pyzy z mięsem wieprzowym- gotowane (mięso wieprzowe, grysik ziemniaczany, mąka ziemniaczana, cebula, bułka tarta, mąka pszenna, drożdże, sól, pieprz, olej rzepakowy) 300g (A: 1,7)
    • Kapusta zasmażana (kapusta kiszona, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy) 150g(A:1)                                                                      
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z twarogu z natką pietruszki (twaróg, mleko, nać pietruszki, sól) 80g (A: 7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2270kcal
    • Białko ogółem: 74,5g
    • Tłuszcz ogółem: 84g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25g
    • Węglowodany ogółem: 334g
    • Cukry: 57g
    • Błonnik pokarmowy: 33,7g
    • Sód: 1862mg
    • Sól: 4,66g
    Czytaj Więcej o: 28.09.2024 - Sobota
  • 27.09.2024 - Piątek

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza manna na mleku  300ml (A: 1,7)
    • Jajko gotowane 1szt  50g
    • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry  70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłka w sosie waniliowym (mleko, mąka ziemniaczana, jabłko ,cukier waniliowy) 200ml(A: 7)
     

    OBIAD

    • Zupa ryżowa (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ryż, nać pietruszki, sól, pieprz) 

      350ml (A: 9)

    • Sznycel mielony z dorsza , z ziołami- smażony ( filet z dorsza, bułka tarta, bułka pszenna, jaja, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz ) 100g (A: 1,3,4)
    • Surówka z marchwi i chrzanu (marchew ,chrzan, śmietana) 150g (A:7)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2256kcal
    • Białko ogółem: 88,5g
    • Tłuszcz ogółem: 61g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15g
    • Węglowodany ogółem: 373g
    • Cukry: 73g
    • Błonnik pokarmowy: 38,7g
    • Sód: 1838mg
    • Sól: 4,6g
    Czytaj Więcej o: 27.09.2024 - Piątek
  • 26.09.2024 - Czwartek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Szynka słoneczna drobiowa 20g (A: 1,3,6,7, 9,10)
    • Dżem truskawkowy  niskosłodzony   30g
    • Chleb zwykły   50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kefir 1szt. 150g (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
    • Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, oregano, rozmaryn, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
    • Sałatka z buraczków z cebulą i olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasztet borowy drobiowo-wieprzowy z jagnięciną 60g (A;1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2282kcal
    • Białko ogółem: 92,5g
    • Tłuszcz ogółem: 79g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
    • Węglowodany ogółem: 329g
    • Cukry: 56g
    • Błonnik pokarmowy: 32,7g
    • Sód: 1492mg
    • Sól:3,73 g
    Czytaj Więcej o: 26.09.2024 - Czwartek
  • 25.09.2024 - Środa

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
    • Pasta z twarogu ze szczypiorem( twaróg, mleko, szczypior, sól) 80g (A:7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 1szt. 150g (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa kalafiorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior , nać pietruszki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,6,7,9,10)
    • Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka,  łopatka wieprzowa, włoszczyzna, groszek mrożony, mąka pszenna, , śmietanka, sól, pieprz)  100g/150ml (A: 1, 7, 9)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, kwasek cytrynowy, sól, pieprz) 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka królewiecka drobiowa 60g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2108kcal
    • Białko ogółem: 99,5g
    • Tłuszcz ogółem: 62g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 19g
    • Węglowodany ogółem: 320g
    • Cukry: 53g
    • Błonnik pokarmowy: 33,7g
    • Sód: 1648mg
    • Sól: 4,12g
    Czytaj Więcej o: 25.09.2024 - Środa

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-08-30 13:46przez:
Opublikowano:0000-00-00 08:47przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-09-30 08:02przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:871

Rejestr zmian

  • [2024-09-30 08:02:40]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-27 06:58:50]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-26 06:51:03]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-24 20:16:08]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-20 07:01:30]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-19 07:09:20]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-18 07:41:36]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-17 07:09:43]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-16 07:48:09]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-13 08:02:28]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-12 06:56:37]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-11 09:53:48]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-10 13:09:14]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-09 06:42:39]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-06 06:53:39]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-05 06:48:50]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-04 07:01:31]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-03 06:40:35]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-02 06:18:42]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-30 13:45:59]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści