Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Wrzesień 2024

Artykuły

  • 16.09.2024 - Poniedziałek

     

    I ŚNIADANIE

    • Ryż na mleku 300ml (A:7)               
    • Szynka drobiowa zielonogórska 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Twaróg w kawałku ze szczypiorkiem 40/5g (A: 7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka naturalna 200ml (A:7)
     

    OBIAD

    • Zupa pomidorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, makaron, natka pietruszki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A:1,7,9)
    • Filet drobiowy pieczony z ziołami (filet z piersi kurczaka, natka pietruszki, bazylia, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka delikatesowa ( kapusta pekińska, ogórek świeży, marchew, por, olej rzepakowy, sól, pieprz)   150g                                                                                           
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g (A:3,4,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry  70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2222,8kcal
    • Białko ogółem: 95,4g
    • Tłuszcz ogółem: 71,9g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
    • Węglowodany ogółem: 323,5g
    • Cukry: 55g
    • Błonnik pokarmowy: 29,4g
    • Sód: 1726,8mg
    • Sól: 4,32g
    Czytaj Więcej o: 16.09.2024 - Poniedziałek
  • 15.09.2024 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
    • Filecik złocisty drobiowy 50g (A: 1,3,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew z natką plastry  70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłko 1szt. 150g
     

    OBIAD

    • Zupa pomidorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, makaron, natka pietruszki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A:1,7,9)
    • Filet drobiowy pieczony z ziołami (filet z piersi kurczaka, natka pietruszki, bazylia, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka delikatesowa ( kapusta pekińska, ogórek świeży, marchew, por, olej rzepakowy, sól, pieprz)   150g                                                                                           
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Ser żółty 60g (A:7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski  70g
    • Sałata 10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml(A: 1,7)

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2153,5kcal
    • Białko ogółem: 97,1g
    • Tłuszcz ogółem: 71,5g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23,8g
    • Węglowodany ogółem: 308,3g
    • Cukry: 59,9g
    • Błonnik pokarmowy: 32,3g
    • Sód: 1849,4mg
    • Sól: 4,62g
    Czytaj Więcej o: 15.09.2024 - Niedziela
  • 14.09.2024 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Szynka biała drobiowa 50g(A: 1,3,7,9,10)
    • Chleb zwykły   50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 1szt 150g (A: 7)
     

    OBIAD

    • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
    • Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka cebula, łopatka wieprzowa, włoszczyzna, mąka pszenna, groszek zielony, śmietanka, sól, pieprz) 100g/150ml (A:1, 7, 9)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka wielowarzywna ( marchew, pietruszka, seler, jabłka, śmietana)150g (A:7,9)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 80g (A: 7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka tarta 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2069,9kcal
    • Białko ogółem: 95,1g
    • Tłuszcz ogółem: 51,5g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 17,9g
    • Węglowodany ogółem: 338,8g
    • Cukry: 58,6g
    • Błonnik pokarmowy: 35g
    • Sód: 1703mg
    • Sól: 4,26g
    Czytaj Więcej o: 14.09.2024 - Sobota
  • 13.09.2024 - Piątek

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
    • Serek fromage 40g (A: 7)
    • Szynka Gerwazego drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew ze szczypiorkiem plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Galaretka truskawkowa z jogurtem 220g (A: 1,7)

    OBIAD

    • Zupa ryżowa (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
    • Sznycel mielony z dorsza , z ziołami- smażony ( filet z dorsza, bułka tarta, bułka pszenna, jaja, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz ) 100g (A: 1,3,4)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z kapusty białej z marchewką(kapusta biała, marchew cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
    • Chleb zwykły   50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry  70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2194,6kcal
    • Białko ogółem: 89,1g
    • Tłuszcz ogółem: 62,1g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 12,1g
    • Węglowodany ogółem: 350,6g
    • Cukry: 59,4g
    • Błonnik pokarmowy: 31,9g
    • Sód: 1542,1mg
    • Sól: 3,86g
    Czytaj Więcej o: 13.09.2024 - Piątek
  • 12.09.2024 - Czwartek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Szynka słoneczna drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Dżem truskawkowy  niskosłodzony 30g
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka naturalna 200ml (A:7)

    OBIAD

    • Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
    • Gulasz mięsny wieprzowy - duszony (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, sól , pieprz)  200g (A: 1)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
    • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasztet borowy z jagnięciną drobiowo-wieprzowy 60g (A:1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2418kcal
    • Białko ogółem: 87,5g
    • Tłuszcz ogółem: 93g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 28g
    • Węglowodany ogółem: 337g
    • Cukry: 56g
    • Błonnik pokarmowy: 32,7g
    • Sód: 1574mg
    • Sól: 3,9g
    Czytaj Więcej o: 12.09.2024 - Czwartek
  • 11.09.2024 - Środa

    I ŚNIADANIE

    • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
    • Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 80g (A: 7)
    • Chleb zwykły 2szt 50g  (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 1szt 150g (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
    • Gołąbek leniwy duszony w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, kapusta biała, cebula, ryż, mąka pszenna, przecier pomidorowy, jajo, śmietanka, sól, pieprz) 

      100g/100ml (A: 1,3,7)

    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Brokuły gotowane 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka królewiecka drobiowa 60g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew plastry z koperkiem 70g
    • Sałata 10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (A: 1,7)

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2147kcal
    • Białko ogółem: 95,5g
    • Tłuszcz ogółem: 52g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
    • Węglowodany ogółem: 351g
    • Cukry: 77g
    • Błonnik pokarmowy: 31,7g
    • Sód: 2107mg
    • Sól: 5,3g
    Czytaj Więcej o: 11.09.2024 - Środa

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-08-30 13:46przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:49przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-09-16 07:48przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:241

Rejestr zmian

  • [2024-09-16 07:48:09]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-13 08:02:28]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-12 06:56:37]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-11 09:53:48]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-10 13:09:14]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-09 06:42:39]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-06 06:53:39]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-05 06:48:50]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-04 07:01:31]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-03 06:40:35]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-09-02 06:18:42]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-30 13:45:59]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści