|
I ŚNIADANIE
- Zacierka na mleku (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)
- Szynka zielonogórska wieprzowa 20g (A: 1,3,6,9,10)
- Dżem truskawkowy niskosłodzony 30g
- Chleb zwykły 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Papryka paski 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Budyń (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)
|
|
OBIAD
- Zupa ogórkowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
- Gulasz mięsny wieprzowy duszony( łopatka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól , pieprz, papryka słodka) 100g/150ml (A: 1)
- Ryż na sypko 200g
- Surówka z kapusty czerwonej (kapusta czerwona cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
- Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z twarogu z natką pietruszki ( twaróg, mleko, natka pietruszki sól) 80g (A:7)
- Chleb zwykły 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt. 50g(A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Dynia gotowana 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2425,4kcal
- Białko ogółem: 91,5g
- Tłuszcz ogółem: 82,7g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 25,7g
- Węglowodany ogółem: 353,7g
- Cukry: 58g
- Błonnik pokarmowy: 26,9g
- Sód: 1414,5mg
- Sól: 3,54g
|