Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Październik 2024

Artykuły

  • 07.10.2024 - Poniedziałek

     

    I ŚNIADANIE

    • Ryż na mleku 300ml (A:7)
    • Szynka drobiowa zielonogórska 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Twaróg w kawałku ze szczypiorkiem 40/5g (A: 7)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka naturalna 200ml (A:7)
     

    OBIAD

    • Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, nać pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, ziele angielskie) 350ml (A: 7,9)
    • Gulasz mięsny -wieprzowy -duszony (łopatka wieprzowa , mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, sól , pieprz, papryka słodka) 200g (A: 1)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g(A: 1)
    • Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier)  250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, bazylia, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew z koperkiem /biała rzodkiew, koperek/ plastry  70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2368kcal
    • Białko ogółem: 93,7g
    • Tłuszcz ogółem: 79,6g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23,3g
    • Węglowodany ogółem:350,6 g
    • Cukry: 60,9g
    • Błonnik pokarmowy: 33,1g
    • Sód: 1418,4mg
    • Sól: 3,55g
    Czytaj Więcej o: 07.10.2024 - Poniedziałek
  • 06.10.2024 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
    • Filecik złocisty drobiowa 50g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłko 1szt. 150g
     

    OBIAD

    • Zupa pieczarkowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, pieczarki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
    • Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula , mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz, oregano, rozmaryn) 100g/150ml (A: 1)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Buraczki zasmażane (buraczki, mąka pszenna, masło, kwasek cytrynowy, śmietana, sól, pieprz ) 150g (A: 1,7)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Ser żółty 60g (A:7)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml(A: 1,7)

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2257,5kcal
    • Białko ogółem: 102,8g
    • Tłuszcz ogółem: 74,9g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 30g
    • Węglowodany ogółem: 321,3g
    • Cukry: 53g
    • Błonnik pokarmowy: 33g
    • Sód: 1881,3mg
    • Sól:  4,7g

    Czytaj Więcej o: 06.10.2024 - Niedziela
  • 05.10.2024 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
    • Szynka biała drobiowa 50g (A: 1,3,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 1szt 150g (A: 7)
     

    OBIAD

    • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
    • Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka cebula, łopatka wieprzowa, włoszczyzna, mąka pszenna, groszek zielony, śmietanka, sól, pieprz) 100g/150ml (A:1, 7, 9)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka wielowarzywna z marchewki, pietruszki, selera, jabłka z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z twarogu z koperkiem 80g (A:7)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka tarta 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
    •  

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2007,2kcal
    • Białko ogółem: 85,4g
    • Tłuszcz ogółem: 49,2g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe:16,5g
    • Węglowodany ogółem: 338,2g
    • Cukry: 56,6g
    • Błonnik pokarmowy: 35,1g
    • Sód: 1674,4mg
    • Sól: 4,19g

    Czytaj Więcej o: 05.10.2024 - Sobota
  • 04.10.2024 - Piątek

     

    I ŚNIADANIE

    • Makaron kolanka na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Blok drobiowy 30g (A: 1,6,7,9,10)
    • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól, pieprz) 100g (A: 3,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Budyń   (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)
     

    OBIAD

    • Zupa krupnik jęczmienny (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kasza jęczmienna, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,9)
    • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza, mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g /100ml (A: 1,4)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z kapusty kiszonej, cebuli, marchewki i natki pietruszki z olejem rzepakowym 150g,
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Ser topiony 50g (A: 7)
    • Szynka szkolna wieprzowa 20g (A: 1,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2307,8kcal
    • Białko ogółem: 92,8g
    • Tłuszcz ogółem: 76,6g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe:21,5 g
    • Węglowodany ogółem: 340g
    • Cukry: 58,6g
    • Błonnik pokarmowy: 33,2g
    • Sód: 1999,1mg
    • Sól: 5g
    Czytaj Więcej o: 04.10.2024 - Piątek
  • 03.10.2024 - Czwartek

    I ŚNIADANIE

    • Kasza manna na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Pasztet Jana wieprzowy 60g (A:1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry   70g
    • Sałata  10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka z czarną porzeczką ( maślanka naturalna , czarna porzeczka, cukier) 200ml (A:7)

    OBIAD

    • Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
    • Pałki z kurczaka pieczone w ziołach(pałki z kurczaka, majeranek, papryka słodka, oregano, olej rzepakowy, pieprz, sól )1szt-  200g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Ziemniaki z koperkiem  200g
    • Marchew oprószana (marchew, mąka pszenna ,masło, sól)   150g (A: 1, 7)
    • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier)  250ml

     

    KOLACJA I

    • Polędwica sopocka wieprzowa 50g (A;1,3,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g                                      
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2310,5kcal
    • Białko ogółem:116,4 g
    • Tłuszcz ogółem: 77g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25g
    • Węglowodany ogółem: 319g
    • Cukry: 65,8g
    • Błonnik pokarmowy: 30,7g
    • Sód: 1832,9mg
    • Sól: 4,58g
    Czytaj Więcej o: 03.10.2024 - Czwartek
  • 02.10.2024 - Środa

    I ŚNIADANIE

    • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
    • Serek fromage 40g (A: 7)
    • Szynka pomorska drobiowa 20g  (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt.25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew ze szczypiorkiem 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny z jabłkiem  200g  (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
    • Gołąbek duszony w sosie pomidorowym z mięsem wieprzowym (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, ryż, kapusta biała, cebula, olej rzepakowy, śmietanka, sól , pieprz)   100g/150ml  (A: 1,7)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Brokuły gotowane 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Polędwica sopocka wieprzowa 60g (A;1,3,6,9,10)
    • Chleb zwykły   50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry  70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2126kcal
    • Białko ogółem: 86,5g
    • Tłuszcz ogółem: 45g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15g
    • Węglowodany ogółem: 372g
    • Cukry: 68g
    • Błonnik pokarmowy: 35,7g
    • Sód: 1962mg
    • Sól: 4,91g
    Czytaj Więcej o: 02.10.2024 - Środa

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-10-01 07:04przez:
Opublikowano:2024-10-01 07:20przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-10-07 07:20przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:90

Rejestr zmian

  • [2024-10-07 07:20:12]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-10-04 06:45:49]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-10-03 06:56:14]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-10-02 07:17:14]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-10-01 07:10:09]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-10-01 07:03:49]Gracjan TyczyńskiInformacje