Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Październik 2024

Artykuły

  • 17.10.2024 - Czwartek

     

    I ŚNIADANIE

    • Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Szynka drobiowa 20g (A: 1,6,9,10)
    • Dżem truskawkowy  niskosłodzony   30g
    • Chleb zwykły   50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kefir 1szt.  150g (A: 7)
     

    OBIAD

    • Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
    • Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, oregano, rozmaryn, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
    • Sałatka z buraczków z cebulą i olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasztet borowy drobiowo-wieprzowy z jagnięciną 60g (A;1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2286kcal
    • Białko ogółem: 91,5g
    • Tłuszcz ogółem:80 g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
    • Węglowodany ogółem: 329g
    • Cukry: 56g
    • Błonnik pokarmowy: 32,7g
    • Sód: 1455mg
    • Sól: 3,64g
    Czytaj Więcej o: 17.10.2024 - Czwartek
  • 16.10.2024 - Środa

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
    • Pasta z twarogu ze szczypiorem( twaróg, mleko, szczypior, sól) 80g (A:7)
    • Chleb zwykły   50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 1szt. 150g (A: 7)
     

    OBIAD

    • Zupa kalafiorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior , nać pietruszki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,6,7,9,10)
    • Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka,  łopatka wieprzowa, włoszczyzna, groszek mrożony, mąka pszenna, , śmietanka, sól, pieprz) 100g/150ml (A: 1, 7, 9)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, kwasek cytrynowy, sól, pieprz) 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Polędwica sopocka wieprzowa 50g (A: 1,3,6,9,10)
    • Chleb zwykły   50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2112kcal
    • Białko ogółem: 101,5g
    • Tłuszcz ogółem: 62g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 19g
    • Węglowodany ogółem: 320g
    • Cukry: 53g
    • Błonnik pokarmowy: 33,7g
    • Sód: 1585mg
    • Sól: 3,96g
    Czytaj Więcej o: 16.10.2024 - Środa
  • 15.10.2024 - Wtorek

     

    I ŚNIADANIE

    • Ryż na mleku 300ml (A:7)
    • Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: 9)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka z czarną porzeczką (maślanka, czarna porzeczka, cukier) 200ml (A: 7)
     

    OBIAD

    • Zupa pieczarkowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, pieczarki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
    • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza, mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz)  110g (A: 1,4)
    • Ziemniaki z koperkiem  200g
    • Surówka z kapusty kiszonej i marchewki z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka szkolna wieprzowa 60g (A: 1,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka świeża paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2232kcal
    • Białko ogółem: 116,5g
    • Tłuszcz ogółem: 66g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15g
    • Węglowodany ogółem: 322g
    • Cukry: 63g
    • Błonnik pokarmowy : 33,7g
    • Sód: 1940mg
    • Sól: 4,85g
    Czytaj Więcej o: 15.10.2024 - Wtorek
  • 14.10.2024 - Poniedziałek

    I ŚNIADANIE

    • Zacierka na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)
    • Szynka drobiowa 30g (A: 1,6,9,10)
    • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól pieprz) 100g (A: 3,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Budyń (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)

    OBIAD

    • Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, nać pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, ziele angielskie) 350ml (A: 7,9)
    • Klopsiki drobiowo - wieprzowe w sosie koperkowym – gotowane (mięso gulaszowe drobiowe, łopatka wieprzowa, jajko, bułka pszenna, mąka pszenna, koperek, śmietanka, sól , pieprz) 2szt -100g/150ml (A: 1,3,7)
    • Surówka z marchwi i jabłka     (marchew ,jabłko, śmietana)  150g (A:7)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka zielonogórska wieprzowa 20g (A;1,3,6,9)
    • Ser topiony 50g(A;7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2267kcal
    • Białko ogółem: 84,5g
    • Tłuszcz ogółem: 67g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 26g
    • Węglowodany ogółem: 360g
    • Cukry: 61g
    • Błonnik pokarmowy: 34,7g
    • Sód: 1778mg
    • Sól: 4,45g
    Czytaj Więcej o: 14.10.2024 - Poniedziałek
  • 13.10.2024 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Polędwica sopocka wieprzowa 50g (A: 1,3,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłko 1szt  150g
     

    OBIAD

    • Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
    • Udko z kurczaka pieczone (udko z  kurczaka, oregano, rozmaryn, olej rzepakowy, sól , pieprz)  200g
    • Marchewka plastry oprószana (mąka pszenna ,masło, sól) 150g (A: 1, 7)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: 3,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g                                              
    • Sałata 10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2250kcal
    • Białko ogółem: 113,5g
    • Tłuszcz ogółem: 78g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
    • Węglowodany ogółem: 304g
    • Cukry: 51g
    • Błonnik pokarmowy: 34,7g
    • Sód: 1911mg
    • Sól: 4,78g
    Czytaj Więcej o: 13.10.2024 - Niedziela
  • 12.10.2024 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
    • Szynka drobiowa 50g (A: 1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry  70g                                                 
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Sok pomarańczowy 1szt.  200ml
     

    OBIAD

    • Zupa jarzynowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, brokuł, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml  (A: 7,9)
    • Pieczeń drobiowo – wieprzowa mielona w sosie koperkowym- pieczona (mięso gulaszowe drobiowe, łopatka wieprzowa, koper, cebula , jajko, mąka pszenna, śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,7)
    • Sałatka z buraczków z cebulą z olejem rzepakowym 150g
    • Kasza jęczmienna 200g (A: 1)
    • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Twaróg w kawałku 50g (A: 7)
    • Polędwica sopocka wieprzowa 30g (A: 1,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka tarta 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2000,6kcal
    • Białko ogółem: 84,3g
    • Tłuszcz ogółem: 58,1g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 16,8g
    • Węglowodany ogółem: 313g
    • Cukry: 51,5g
    • Błonnik pokarmowy: 33,6g
    • Sód: 1744,7mg
    • Sól: 4,36g
    Czytaj Więcej o: 12.10.2024 - Sobota

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-10-01 07:04przez:
Opublikowano:2024-10-01 13:53przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-10-17 13:52przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:218

Rejestr zmian

  • [2024-10-17 13:52:48]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-10-16 11:52:13]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-10-15 08:02:30]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-10-14 07:56:02]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-10-13 17:31:15]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-10-13 17:30:40]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-10-11 08:21:32]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-10-10 07:18:32]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-10-08 06:48:15]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-10-07 07:20:12]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-10-04 06:45:49]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-10-03 06:56:14]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-10-02 07:17:14]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-10-01 07:10:09]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-10-01 07:03:49]Gracjan TyczyńskiInformacje