Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

04.10.2024 - Piątek

 

I ŚNIADANIE

  • Makaron kolanka na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Blok drobiowy 30g (A: 1,6,7,9,10)
  • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól, pieprz) 100g (A: 3,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Budyń   (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)
 

OBIAD

  • Zupa krupnik jęczmienny (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kasza jęczmienna, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,9)
  • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza, mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g /100ml (A: 1,4)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka z kapusty kiszonej, cebuli, marchewki i natki pietruszki z olejem rzepakowym 150g,
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Ser topiony 50g (A: 7)
  • Szynka szkolna wieprzowa 20g (A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2307,8kcal
  • Białko ogółem: 92,8g
  • Tłuszcz ogółem: 76,6g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe:21,5 g
  • Węglowodany ogółem: 340g
  • Cukry: 58,6g
  • Błonnik pokarmowy: 33,2g
  • Sód: 1999,1mg
  • Sól: 5g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-10-04 06:44przez:
Opublikowano:0000-00-00 06:45przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-10-04 06:44przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:18

Rejestr zmian

  • [2024-10-04 06:44:16]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści