Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


Marzec 2025

Artykuły

  • 12.03.2025 - Środa

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: MLE)
    • Pasta z twarogu ze szczypiorem( twaróg, mleko, szczypior, sól) 80g (A:MLE)
    • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 1szt. 150g (A: MLE)
     

    OBIAD

    • Zupa fasolowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, makaron, fasola biała, cebula, czosnek, sól, pieprz) 350ml (A: GLU,JAJ,SEL)
    • Rolada drobiowa pieczona, półmięsna w sosie koperkowym (filet z piersi kurczaka, łopatka wieprzowa, koperek, mąka, włoszczyzna, sól, pieprz)  100g/150ml (A: SEL,GLU)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z rzepy, marchwi i jabłka z jogurtem (rzepa, seler, marchew, jabłko, jogurt, sól, pieprz) 150g (A:MLE)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Polędwica wieprzowa 60g (A: SOJ, MLE)
    • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka tarta 60g
    • Sałata masłowa 20g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml(A: GLU,MLE)

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2357,2kcal
    • Białko ogółem: 112,9g
    • Tłuszcz ogółem: 54,6g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 19,1g
    • Węglowodany ogółem: 370,7g
    • Cukry: 82,8g
    • Błonnik pokarmowy: 41,6g
    • Sód: 1206mg
    • Sól: 3,1g
    Czytaj Więcej o: 12.03.2025 - Środa
  • 11.03.2025 - Wtorek

     

    I ŚNIADANIE

    • Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
    • Szynka drobiowa 50g (A: 1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt . 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka naturalna  1szt  200ml (A: 7)
     

    OBIAD

    • Zupa szpinakowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, ziemniaki, czosnek, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Gulasz mięsny wieprzowy duszony( łopatka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól , pieprz, papryka słodka)  100g/100ml (A: 1)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
    • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier)  250ml
    •  

     

    KOLACJA I

    • Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, bazylia, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz)  80g
    • Chleb zwykły 50g (A: 1
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2360kcal
    • Białko ogółem: 93,5g
    • Tłuszcz ogółem: 82g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
    • Węglowodany ogółem: 343g
    • Cukry: 55g
    • Błonnik pokarmowy: 36,7g
    • Sód: 1646mg
    • Sól: 4,12g
    Czytaj Więcej o: 11.03.2025 - Wtorek
  • 10.03.2025 - Poniedziałek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 7)
    • Jajko gotowane 1szt 50g
    • Szynka drobiowa 20g  (A: 1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew ze szczypiorkiem 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
    • Gołąbek duszony w sosie pomidorowym z mięsem wieprzowym (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, ryż, kapusta biała, jajko, cebula, olej rzepakowy, śmietanka, sól , pieprz)   100g/150ml  (A: 1,3,7)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Brokuły gotowane 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z makreli wędzonej ( makrela wędzona, cebula, pieprz) 80g (A:4)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony plastry  70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2331kcal
    • Białko ogółem: 97,5g
    • Tłuszcz ogółem: 68g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
    • Węglowodany ogółem: 359g
    • Cukry: 63g
    • Błonnik pokarmowy: 31,7g
    • Sód: 1746mg
    • Sól: 4,37g
    Czytaj Więcej o: 10.03.2025 - Poniedziałek
  • 09.03.2025 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
    • Ser żółty 50g (A: 7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Galaretka owocowa z jogurtem 220g (A:1,7)
     

    OBIAD

    • Zupa pomidorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat makaron, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
    • Filet drobiowy pieczony z ziołami  (filet z piersi kurczaka, nać pietruszki, bazylia, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g
    • Ziemniaki z koperkiem  200g
    • Sałata lodowa z marchewką , koperkiem i olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier)  250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka szkolna wieprzowa 60g (A: 1,3,7,9,10)
    • Chleb zwykły                                   50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt.   50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie  15g
    • Rzodkiewka    60g
    • Sałata  20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2076kcal
    • Białko ogółem: 102,5g
    • Tłuszcz ogółem: 65g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21g
    • Węglowodany ogółem: 293g
    • Cukry: 59g
    • Błonnik pokarmowy: 26,7g
    • Sód: 1652mg
    • Sól: 4,13g
    Czytaj Więcej o: 09.03.2025 - Niedziela
  • 08.03.2025 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza manna na mleku  300ml (A: 1,7,8,11)
    • Polędwica sopocka wieprzowa 50g (A: 1,3,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew z koperkiem 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Sok wieloowocowy    1szt   200ml
     

    OBIAD

    • Barszcz czerwony z ziemniakami (kości wieprzowe, buraki, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Pyzy z mięsem wieprzowym- gotowane (mięso wieprzowe, grysik ziemniaczany, mąka ziemniaczana, cebula, bułka tarta, mąka pszenna, drożdże, sól, pieprz, olej rzepakowy)  300g (A: 1,7)
    • Kapusta zasmażana (kapusta kiszona, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy) 150g(A:1)                                                                      
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z twarogu z natką pietruszki (twaróg, mleko, nać pietruszki, sól) 80g (A: 7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2254kcal
    • Białko ogółem: 77,5g
    • Tłuszcz ogółem: 82g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25g
    • Węglowodany ogółem: 327g
    • Cukry: 59g
    • Błonnik pokarmowy: 29,7g
    • Sód: 1604mg
    • Sól: 4,01g
    Czytaj Więcej o: 08.03.2025 - Sobota
  • 07.03.2025 - Piątek

    I ŚNIADANIE

    • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
    • Szynka zielonogórska wieprzowa 20g (A: 1,3,6,9,10)
    • Jajko gotowane 1szt 50g
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłka w sosie waniliowym(mleko, jabłka, cukier, wanilia) 200ml (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa krupnik jaglany (korpus kurczaka, włoszczyzna, kasza jaglana, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
    • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 4,7)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g
    • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek małosolny 70g                  
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2301kcal
    • Białko ogółem: 87,5g
    • Tłuszcz ogółem: 60g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21g
    • Węglowodany ogółem: 391g
    • Cukry:65 g
    • Błonnik pokarmowy: 38,7g
    • Sód: 1986mg
    • Sól: 4,97g
    Czytaj Więcej o: 07.03.2025 - Piątek

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-03-03 06:50przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:04przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-03-12 07:03przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:150

Rejestr zmian

  • [2025-03-12 07:03:41]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-11 06:50:53]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-10 06:51:03]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-07 06:34:26]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-06 06:49:19]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-05 06:50:55]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-04 09:14:22]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-03 07:13:37]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-03 07:10:33]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-03 06:50:17]Gracjan TyczyńskiInformacje