 |
I ŚNIADANIE
- Makaron na mleku 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
- Polędwica drobiowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE)
- Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka biała 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: MLE)
|
 |
OBIAD
- Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: GLU,JAJ,SEL)
- Gołąbek leniwy w sosie pomidorowym duszony(łopatka wieprzowa, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, ryż, kapusta biała, jajko, cebula, olej rzepakowy, śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml (A: GLU,JAJ,MLE)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Brokuły gotowane 150g
- Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z makreli wędzonej ( makrela wędzona, cebula, pieprz) 80g (A:JAJ,RYB,GOR)
- Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2148,3kcal
- Białko ogółem: 90,3g
- Tłuszcz ogółem: 62,1g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 22,4g
- Węglowodany ogółem: 320,7g
- Cukry: 70g
- Błonnik pokarmowy: 29,6g
- Sód: 1760,1mg
- Sól: 4,4g
|