 |
I ŚNIADANIE
- Zacierka na mleku (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
- Polędwica drobiowa 30g (A: GLU,SOJ,MLE)
- Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól pieprz) 100g (A: JAJ,SEL,GOR)
- Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
- Masło roślinne miękkie 15g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Budyń (mleko, budyń, cukier) 200ml (A:,MLE)
|
 |
OBIAD
- Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, nać pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, ziele angielskie) 350ml (A: MLE,SEL)
- Klopsiki drobiowo - wieprzowe w sosie koperkowym – gotowane (mięso gulaszowe drobiowe, łopatka wieprzowa, jajko, bułka pszenna, mąka pszenna, koperek, śmietanka, sól , pieprz) 2szt -100g/150ml (A: GLU,JAJ,SOJ,MLE)
- Surówka nowalijkowa (kapusta biała, marchew, rzodkiewka, ogórek świeży, natka, olej rzepakowy) 150g
- Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: GLU)
- Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Szynka zielonogórska wieprzowa 20g (A;GLU,SOJ,MLE)
- Ser topiony 50g (A;MLE)
- Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka 60g
- Sałata masłowa 20g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2385kcal
- Białko ogółem: 80,6g
- Tłuszcz ogółem: 73,4g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 27,7g
- Węglowodany ogółem: 363g
- Cukry: 98,3g
- Błonnik pokarmowy: 34,7g
- Sód: 1633,1mg
- Sól: 4,08g
|