Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


Regionalny Szpital w Kołobrzegu

30.03.2025 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: MLE)
  • Ser żółty 50g (A: MLE)
  • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Papryka świeża paski 70g
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Galaretka owocowa z jogurtem 220g (A: MLE)
 

OBIAD

  • Zupa pomidorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, makaron, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: GLU,JAJ,MLE,SEL)
  • Filet drobiowy pieczony z ziołami (filet z piersi kurczaka, nać pietruszki, bazylia, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka wielowarzywna ( marchew, pietruszka, seler, jabłka, śmietana)150g (A:MLE,SEL)

 

KOLACJA I

  • Szynka szkolna wieprzowa drobiowa 60g (A: GLU,SOJ,MLE)
  • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka  czerwona  tarta 60g
  • Sałata masłowa 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 1957,9kcal
  • Białko ogółem: 89,2g
  • Tłuszcz ogółem: 50,2g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23,2g
  • Węglowodany ogółem: 297,3g
  • Cukry: 72,4g
  • Błonnik pokarmowy: 29g
  • Sód: 1541,1mg
  • Sól: 3,85g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-04-01 08:57przez:
Opublikowano:0000-00-00 09:01przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-04-01 08:56przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:183

Rejestr zmian

  • [2025-04-01 08:56:54]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści