|
I ŚNIADANIE
- Kasza manna na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
- Szynka delikatesowa drobiowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE)
- Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
- Masło roślinne miękkie 15g
- Biała rzodkiew z koperkiem 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Maślanka naturalna 200ml (A:MLE)
|
|
OBIAD
- Barszcz czerwony z ziemniakami (kości wieprzowe, buraki, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: MLE,SEL)
- Pyzy z mięsem wieprzowym- gotowane (mięso wieprzowe, grysik ziemniaczany, mąka ziemniaczana, drożdże, cebula, bułka tarta, mąka pszenna, sól, pieprz, olej rzepakowy) 300g (A: GLU,JAJ,SOJ,MLE,SEL)
- Kapusta zasmażana (kapusta kiszona, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy) 150g(A: GLU)
- Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z twarogu z natką pietruszki (twaróg, mleko, nać pietruszki, sól) 80g (A: MLE)
- Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2116,9kcal
- Białko ogółem: 73,9g
- Tłuszcz ogółem: 61,7g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 25,7g
- Węglowodany ogółem: 325,2g
- Cukry: 68,3g
- Błonnik pokarmowy: 24,6g
- Sód: 1366,9mg
- Sól: 3,42g
|