|
I ŚNIADANIE
- Kasza manna na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
- Pasztet Jana wieprzowy 50g (A:GLU,SOJ,MLE,SEL,GOR,SO2)
- Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Maślanka z czarną porzeczką 200ml (A:MLE)
|
|
OBIAD
- Rosół z makaronem (kurczak, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: GLU,SEL)
- Pałki z kurczaka pieczone w ziołach (pałki z kurczaka, majeranek, rozmaryn, oregano, papryka słodka, olej rzepakowy, sól, pieprz) 3szt 200g A:GLU,OZI,SOJ,MLE,SEL,SO2)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Marchew oprószana (mąka pszenna ,masło, sól) 150g (A: GLU,MLE)
- Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Szynka wieprzowa szkolna 60g (A;GLU,SOJ,MLE)
- Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Papryka paski 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2458,4kcal
- Białko ogółem: 95,1g
- Tłuszcz ogółem: 92,2g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 29,6g
- Węglowodany ogółem: 333g
- Cukry: 89,8g
- Błonnik pokarmowy: 34,4g
- Sód: 1228,2mg
- Sól: 3,07g
|