Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


Regionalny Szpital w Kołobrzegu

20.03.2025 - Czwartek

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza manna na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
  • Pasztet Jana wieprzowy 50g (A:GLU,SOJ,MLE,SEL,GOR,SO2)
  • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka z czarną porzeczką 200ml (A:MLE)
 

OBIAD

  • Rosół z makaronem (kurczak, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: GLU,SEL)
  • Pałki z kurczaka pieczone w ziołach (pałki z kurczaka, majeranek, rozmaryn, oregano, papryka słodka, olej rzepakowy, sól, pieprz) 3szt 200g  A:GLU,OZI,SOJ,MLE,SEL,SO2)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Marchew oprószana (mąka pszenna ,masło, sól) 150g (A: GLU,MLE)
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka wieprzowa szkolna 60g (A;GLU,SOJ,MLE)
  • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2458,4kcal
  • Białko ogółem: 95,1g
  • Tłuszcz ogółem: 92,2g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 29,6g
  • Węglowodany ogółem: 333g
  • Cukry: 89,8g
  • Błonnik pokarmowy: 34,4g
  • Sód: 1228,2mg
  • Sól: 3,07g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-03-20 09:53przez:
Opublikowano:0000-00-00 09:54przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-03-20 09:52przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:200

Rejestr zmian

  • [2025-03-20 09:52:57]Gracjan TyczyńskiInformacje