 |
I ŚNIADANIE
- Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: MLE)
- Serek fromage 40g (A: MLE)
- Polędwica drobiowa 20g (A: GLE,SOJ,MLE)
- Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Biała rzodkiew ze szczypiorkiem plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Jogurt naturalny z jabłkiem 200g (A: MLE)
|
 |
OBIAD
- Zupa brokułowa z makaronem ( porcje rosołowe, włoszczyzna, brokuły, makaron, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A:GLU,MLE,SEL)
- Gołąbek duszony w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, kapusta biała, cebula, ryż, mąka pszenna, przecier pomidorowy, jajo, śmietanka, sól, pieprz) 100g/100ml (A: MLE,SEL,SOJ, JAJ)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Surówka z selera i jabłka z jogurtem naturalnym(seler, jabłka, jogurt naturalny, sól) 150g (A:MLE,SEL,SO2)
- Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: SEL)
- Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2352,9kcal
- Białko ogółem: 95,3g
- Tłuszcz ogółem: 65,5g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 30,1g
- Węglowodany ogółem: 353,2g
- Cukry: 79,9g
- Błonnik pokarmowy: 37,3g
- Sód: 1327,9mg
- Sól: 3,32g
|