Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


Regionalny Szpital w Kołobrzegu

15.03.2025 - Sobota

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
  • Szynka zielonogórska wieprzowa 50g (A: SOJ,SEL,MLE,GOR,JAJ)
  • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Biała rzodkiew plastry 70g
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Sok wieloowocowy  1szt 200ml
 

OBIAD

  • Barszcz czerwony z ziemniakami (kości wieprzowe, buraki, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: MLE,SEL)
  • Makaron z mięsem wieprzowym - gotowane (makaron, mięso wieprzowe, cebula, sól, pieprz, olej rzepakowy) 300g (A: GLU,JAJ)
  • Kapusta gotowana 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z twarogu z natką pietruszki (twaróg, mleko, nać pietruszki, sól) 80g (A:MLE)
  • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata masłowa  10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2027,3kcal
  • Białko ogółem: 75,6g
  • Tłuszcz ogółem: 56,5g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 18,5g
  • Węglowodany ogółem: 317,6g
  • Cukry: 99g
  • Błonnik pokarmowy : 30,5g
  • Sód: 1072,7mg
  • Sól: 2,68g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-03-16 20:23przez:
Opublikowano:0000-00-00 20:26przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-03-16 20:23przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:221

Rejestr zmian

  • [2025-03-16 20:23:05]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści