Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


Regionalny Szpital w Kołobrzegu

28.03.2025 - Piątek

I ŚNIADANIE

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml(A: GLU,MLE)
  • Szynka zielonogórska wieprzowa 20g (A: GLU,SOJ,MLE)
  • Jajko gotowane 1szt  50g (A: JAJ)
  • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ,MLE)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry  70g
  • Sałata masłowa  10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jabłka w sosie waniliowym(mleko, jabłka, cukier, wanilia) 200ml (A: MLE)

OBIAD

  • Zupa krupnik jaglany (korpus kurczaka, włoszczyzna, kasza jaglana, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: SEL)
  • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: RYB,MLE)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Bukiet warzyw gotowanych na parze (marchew, kalafior, brokuł) 150g
  • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: GOR)
  • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka świeża 70g
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2109,5kcal
  • Białko ogółem: 81,2g
  • Tłuszcz ogółem: 54,4g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 19,9g
  • Węglowodany ogółem: 343,7g
  • Cukry: 89,9g
  • Błonnik pokarmowy: 42,2g
  • Sód: 2541mg
  • Sól: 6,35g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-03-28 07:26przez:
Opublikowano:0000-00-00 13:58przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-03-28 07:26przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:196

Rejestr zmian

  • [2025-03-28 07:26:42]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści