Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


Styczeń 2025

Artykuły

  • 22.01.2025 - Środa

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jęczmienna na mleku  300ml (A: 1,7)
    • Polędwica sopocka drobiowa 50g (A: 1,3,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew plastry ze szczypiorkiem 70g                                         
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kisiel z jabłkiem  200ml (A: 1)
     

    OBIAD

    • Zupa ogórkowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Filet drobiowy pieczony z kabaczkiem i ziołami (pierś z kurczaka , kabaczek, bazylia, nać pietruszki, sól , pieprz) 150g
    • Ryż na sypko 200g
    • Surówka z kapusty czerwonej 150g
    • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 80g (A: 7)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g(A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Dynia gotowana 70g                                    
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2083kcal
    • Białko ogółem: 92,5g
    • Tłuszcz ogółem: 57g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 16g
    • Węglowodany ogółem: 327g
    • Cukry: 66g
    • Błonnik pokarmowy: 30,7g
    • Sód: 1550mg
    • Sól: 3,88g
    Czytaj Więcej o: 22.01.2025 - Środa
  • 21.01.2025 - Wtorek

    I ŚNIADANIE

    • Kasza manna na mleku 300ml(A: 1,7)
    • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Jajko gotowane 1szt. 50g (A: 3)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski  70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Sok wieloowocowy 200ml

    OBIAD

    • Zupa barszcz czerwony z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, buraki, 

      ziemniaki, kwasek cytrynowy, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)

    • Pierogi z twarogiem-gotowane ( twaróg, jajka, mąka pszenna, cukier waniliowy, olej rzepakowy, sól )  300g  (A: 1,3,7)
    • Surówka z selera i jabłka(seler, jabłko, śmietana) 150g (A: 7,9)
    • Jogurt naturalny 100ml (A: 7)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, bazylia, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry  70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2508kcal
    • Białko ogółem: 78,5g
    • Tłuszcz ogółem: 71g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21g
    • Węglowodany ogółem: 423g
    • Cukry: 80g
    • Błonnik pokarmowy: 39,7g
    • Sód: 1724mg
    • Sól: 4,31g
    Czytaj Więcej o: 21.01.2025 - Wtorek
  • 20.01.2025 - Poniedziałek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Polędwica drobiowa 60g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew ze szczypiorkiem 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
    • Gołąbek leniwy /z mięsem wieprzowym/ duszony, w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, ryż, kapusta biała, jajko, cebula, olej rzepakowy, śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml  (A: 1,3,7)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Brokuły gotowane 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z makreli wędzonej ( makrela wędzona, cebula, pieprz) 80g (A: 3,4,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2179kcal
    • Białko ogółem: 92,5g
    • Tłuszcz ogółem: 59g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 17g
    • Węglowodany ogółem: 345g
    • Cukry: 63g
    • Błonnik pokarmowy: 31,7g
    • Sód: 1719mg
    • Sól: 4,3g
    Czytaj Więcej o: 20.01.2025 - Poniedziałek
  • 19.01.2025 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
    • Ser żółty 50g (A: 7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Galaretka owocowa z jogurtem 220g (A:1,7)
     

    OBIAD

    • Zupa pomidorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat makaron, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
    • Filet drobiowy pieczony z ziołami (filet z piersi kurczaka, nać pietruszki, bazylia, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka wielowarzywna ( marchew, pietruszka, seler, jabłka, śmietana)150g (A:7,9)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka  drobiowa 60g (A: 1,6,9,10)
    • Chleb zwykły  2szt. 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2043kcal
    • Białko ogółem: 98,5g
    • Tłuszcz ogółem: 59g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
    • Węglowodany ogółem: 306g
    • Cukry: 62g
    • Błonnik pokarmowy: 28,7g
    • Sód: 1880mg
    • Sól: 4,7g
    Czytaj Więcej o: 19.01.2025 - Niedziela
  • 18.01.2025 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza manna na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Polędwica sopocka wieprzowa 50g (A: 1,3,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew z koperkiem 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka naturalna 200ml (A:7)
     

    OBIAD

    • Barszcz czerwony z ziemniakami (kości wieprzowe, buraki, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Pyzy z mięsem wieprzowym- gotowane (mięso wieprzowe, grysik ziemniaczany, mąka ziemniaczana, cebula, bułka tarta, mąka pszenna, drożdże, sól, pieprz, olej rzepakowy) 300g (A: 1,7)
    • Kapusta zasmażana (kapusta kiszona, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy) 150g(A:1)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z twarogu z natką pietruszki (twaróg, mleko, nać pietruszki, sól) 80g (A: 7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2316kcal
    • Białko ogółem: 84,5g
    • Tłuszcz ogółem: 83g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 26g
    • Węglowodany ogółem: 334g
    • Cukry: 63g
    • Błonnik pokarmowy: 29,7g
    • Sód: 1724mg
    • Sól: 4,3g
    Czytaj Więcej o: 18.01.2025 - Sobota
  • 17.01.2025 - Piątek

    I ŚNIADANIE

    • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
    • Polędwica  drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Jajko gotowane 1szt 50g
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłka w sosie waniliowym(mleko, jabłka, cukier, wanilia)200ml (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa krupnik jaglany (korpus kurczaka, włoszczyzna, kasza jaglana, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
    • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 4,7)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g
    • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2302kcal
    • Białko ogółem: 87,5g
    • Tłuszcz ogółem: 60g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21g
    • Węglowodany ogółem: 391g
    • Cukry: 65g
    • Błonnik pokarmowy: 38,7g
    • Sód: 1993mg
    • Sól: 4,98g
    Czytaj Więcej o: 17.01.2025 - Piątek

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-01-02 14:40przez:
Opublikowano:0000-00-00 06:20przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-01-22 06:19przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:275

Rejestr zmian

  • [2025-01-22 06:19:52]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-21 07:23:06]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-20 06:45:25]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-17 06:52:34]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-15 06:39:24]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-14 07:06:49]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-13 06:51:12]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-10 06:54:13]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-09 06:51:33]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-08 09:32:21]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-07 05:46:50]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-03 09:24:16]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-03 06:42:24]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-02 14:39:58]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści