Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


Regionalny Szpital w Kołobrzegu

Styczeń 2025

Artykuły

  • 31.01.2025 - Piątek

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
    • Serek fromage 40g (A: 7)
    • Szynka Gerwazego drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew ze szczypiorkiem plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Galaretka truskawkowa z jogurtem 220g (A: 1,7)

    OBIAD

    • Zupa ryżowa (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
    • Sznycel mielony z dorsza , z ziołami- smażony ( filet z dorsza, bułka tarta, bułka pszenna, jaja, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz ) 100g (A: 1,3,4)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z kapusty białej z marchewką(kapusta biała, marchew cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2194,6kcal
    • Białko ogółem: 89,1g
    • Tłuszcz ogółem: 62,1g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 12,1g
    • Węglowodany ogółem: 350,6g
    • Cukry: 59,4g
    • Błonnik pokarmowy: 31,9g
    • Sód: 1542,1mg
    • Sól: 3,86g
    Czytaj Więcej o: 31.01.2025 - Piątek
  • 30.01.2025 - Czwartek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Szynka słoneczna drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Dżem truskawkowy  niskosłodzony 30g
    • Chleb zwykły 2szt   50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g   
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka naturalna  200ml (A:7)

    OBIAD

    • Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
    • Gulasz mięsny wieprzowy - duszony (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, sól , pieprz)  200g (A: 1)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
    • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasztet borowy z jagnięciną drobiowo-wieprzowy 60g (A:1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2418kcal
    • Białko ogółem: 87,5g
    • Tłuszcz ogółem: 93g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 28g
    • Węglowodany ogółem: 337g
    • Cukry: 56g
    • Błonnik pokarmowy: 32,7g
    • Sód: 1574mg
    • Sól: 3,9g
    Czytaj Więcej o: 30.01.2025 - Czwartek
  • 29.01.2025 - Środa

    I ŚNIADANIE

    • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
    • Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 80g (A: 7)
    • Chleb zwykły 2szt  50g  (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g  (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g  
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 1szt  150g (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
    • Gołąbek leniwy duszony w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, kapusta biała, cebula, ryż, mąka pszenna, przecier pomidorowy, jajo, śmietanka, sól, pieprz) 

      100g/100ml (A: 1,3,7)

    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Brokuły gotowane 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka królewiecka drobiowa 60g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew plastry z koperkiem 70g
    • Sałata 10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (A: 1,7)

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2147kcal
    • Białko ogółem: 95,5g
    • Tłuszcz ogółem: 52g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
    • Węglowodany ogółem: 351g
    • Cukry: 77g
    • Błonnik pokarmowy: 31,7g
    • Sód: 2107mg
    • Sól: 5,3g
    Czytaj Więcej o: 29.01.2025 - Środa
  • 28.01.2025 - Wtorek

    I ŚNIADANIE

    • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
    • Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: 9)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g                                                                                                                                   
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Koktajl mleczno-owocowy 200ml (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa pieczarkowa z ziemniakami(kości wieprzowe, włoszczyzna, pieczarki, ziemniaki, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula , mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
    • Surówka wielowarzywna ( marchew, pietruszka, seler, jabłko ,śmietana, sól) 150g (A: 7,9)
    • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, ogórki kiszone, cebula, pieprz) 80g (A: 3,4,6,9,10)     
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2416kcal
    • Białko ogółem: 116,5125,5g
    • Tłuszcz ogółem: 84g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
    • Węglowodany ogółem: 326g
    • Cukry: 58g
    • Błonnik pokarmowy: 36,7g
    • Sód: 1835mg
    • Sól: 34,6g
    Czytaj Więcej o: 28.01.2025 - Wtorek
  • 27.01.2025 - Poniedziałek

    I ŚNIADANIE

    • Zacierka na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól)   300ml  (A:1,3,7)                
    • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek konserwowy, nać pietruszki, majonez, sól pieprz) 100g (A: 3,9,10)
    • Szynka pomorska drobiowa 30g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Budyń   (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)

    OBIAD

    • Zupa fasolowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, makaron, fasola biała, mąka pszenna, cebula, czosnek, sól, pieprz) 350ml  (A: 1,9)
    • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 

      100g/150ml (A: 4,7)

    • Bukiet warzyw gotowanych (kalafior, brokuł, marchew) 150g
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Ser topiony 50g (A: 7)
    • Blok drobiowy 20g (A;1,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2516kcal
    • Białko ogółem: 98,5g
    • Tłuszcz ogółem: 82g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 30g
    • Węglowodany ogółem: 385g
    • Cukry: 68g
    • Błonnik pokarmowy: 41,7g
    • Sód: 1912mg
    • Sól: 4,8g
    Czytaj Więcej o: 27.01.2025 - Poniedziałek
  • 26.01.2025 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Ryż na mleku 300ml (A:7)               
    • Szynka bartnika drobiowa 50g (A: 1,3,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt   50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry  70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłko 1szt. 150g
     

    OBIAD

    • Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
    • Udko z kurczaka pieczone (udko z kurczaka, tymianek, bazylia, oregano, olej, pieprz, sól ) 200g
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Marchew plastry (marchew, mąka pszenna, masło śmietankowe, sól ) 150g (A: 1,7)
    • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: 3,10)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (A: 1,7)

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2235kcal
    • Białko ogółem: 111,5g
    • Tłuszcz ogółem: 79g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
    • Węglowodany ogółem: 297g
    • Cukry: 51g
    • Błonnik pokarmowy: 32,7g
    • Sód: 1942mg
    • Sól: 4,9g
    Czytaj Więcej o: 26.01.2025 - Niedziela

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-01-02 14:40przez:
Opublikowano:0000-00-00 06:44przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-01-31 06:44przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:1568

Rejestr zmian

  • [2025-01-31 06:44:04]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-30 06:31:51]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-29 07:50:02]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-28 07:04:24]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-28 07:03:56]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-27 06:59:33]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-23 06:52:09]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-22 06:19:52]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-21 07:23:06]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-20 06:45:25]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-17 06:52:34]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-15 06:39:24]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-14 07:06:49]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-13 06:51:12]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-10 06:54:13]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-09 06:51:33]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-08 09:32:21]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-07 05:46:50]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-03 09:24:16]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-03 06:42:24]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-02 14:39:58]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści