Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


Styczeń 2025

Artykuły

  • 06.01.2025 - Poniedziałek

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
    • Ser żółty 50g (A: 7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Galaretka owocowa z jogurtem 220g (A:1,7)
     

    OBIAD

    • Zupa pomidorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat makaron, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
    • Filet drobiowy pieczony z ziołami  (filet z piersi kurczaka, nać pietruszki, bazylia, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Sałata lodowa z marchewką , koperkiem i olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka bartnika drobiowa 60g (A: 1,3,7,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2062kcal
    • Białko ogółem: 96,5g
    • Tłuszcz ogółem: 67g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 22g
    • Węglowodany ogółem: 292g
    • Cukry: 55g
    • Błonnik pokarmowy: 26,7g
    • Sód: 1752mg
    • Sól: 4,38g
    Czytaj Więcej o: 06.01.2025 - Poniedziałek
  • 05.01.2025 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Szynka słoneczna drobiowa 20g (A: 1,3,6,7, 9,10)
    • Dżem truskawkow 30g
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kefir 1szt. 150g (A: 7)
     

    OBIAD

    • Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
    • Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, oregano, rozmaryn, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
    • Sałatka z buraczków z cebulą i olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasztet borowy drobiowo-wieprzowy z jagnięciną 60g (A;1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2282kcal
    • Białko ogółem: 92,5g
    • Tłuszcz ogółem: 79g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
    • Węglowodany ogółem: 329g
    • Cukry: 78g
    • Błonnik pokarmowy: 32,7g
    • Sód: 1492mg
    • Sól: 3,73g
    Czytaj Więcej o: 05.01.2025 - Niedziela
  • 04.01.2025 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
    • Pasta z twarogu ze szczypiorem( twaróg, mleko, szczypior, sól) 80g (A:7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 1szt. 150g (A: 7)
     

    OBIAD

    • Zupa kalafiorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior , nać pietruszki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,6,7,9,10)
    • Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka,  łopatka wieprzowa, włoszczyzna, groszek mrożony, mąka pszenna, , śmietanka, sól, pieprz) 100g/150ml (A: 1, 7, 9)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, kwasek cytrynowy, sól, pieprz) 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka królewiecka drobiowa 60g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2108kcal
    • Białko ogółem: 99,5g
    • Tłuszcz ogółem: 62g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 19g
    • Węglowodany ogółem: 320g
    • Cukry: 61g
    • Błonnik pokarmowy : 37,7g
    • Sód: 1648mg
    • Sól: 4,12g
    Czytaj Więcej o: 04.01.2025 - Sobota
  • 03.01.2025 - Piątek

    I ŚNIADANIE

    • Ryż na mleku 300ml (A:7)
    • Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: 9)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka z czarną porzeczką  (maślanka, czarna porzeczka, cukier) 200ml (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa pieczarkowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, pieczarki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
    • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza,  mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz) 110g (A: 1,4)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z kapusty kiszonej i marchewki z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka szkolna wieprzowa 60g (A: 1,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka świeża paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2187kcal
    • Białko ogółem: 116,5g
    • Tłuszcz ogółem: 61g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 14g
    • Węglowodany ogółem: 322g
    • Cukry: 64g
    • Błonnik pokarmowy: 33,7g
    • Sód: 1895mg
    • Sól: 4,74g
    Czytaj Więcej o: 03.01.2025 - Piątek
  • 02.01.2025 - Czwartek

    I ŚNIADANIE

    • Zacierka na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)
    • Szynka pomorska drobiowa 30g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól pieprz) 100g (A: 3,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Budyń   (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)

    OBIAD

    • Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, nać pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, ziele angielskie) 350ml (A: 7,9)
    • Klopsiki drobiowo - wieprzowe w sosie koperkowym – gotowane (mięso gulaszowe drobiowe, łopatka wieprzowa, jajko, bułka pszenna, mąka pszenna, koperek, śmietanka, sól , pieprz) 2szt -100g/150ml (A: 1,3,7)
    • Surówka z marchwi i jabłka     (marchew ,jabłko, śmietana) 150g (A:7)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Blok drobiowy 20g (A;1,6,7,9,10)
    • Ser topiony 50g(A;7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2285kcal
    • Białko ogółem: 84,5g
    • Tłuszcz ogółem: 69g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 27g
    • Węglowodany ogółem: 362g
    • Cukry: 70g
    • Błonnik pokarmowy: 32,7g
    • Sód: 1871mg
    • Sól: 4,68g
    Czytaj Więcej o: 02.01.2025 - Czwartek
  • 01.01.2025 - Środa

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Szynka bartnika drobiowa 50g (A: 1,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłko 1szt 150g
     

    OBIAD

    • Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
    • Udko z kurczaka pieczone (udko z  kurczaka, oregano, rozmaryn, olej rzepakowy, sól , pieprz) 200g
    • Marchewka plastry oprószana (mąka pszenna ,masło, sól) 150g (A: 1, 7)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: 3,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g                                              
    • Sałata 10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2282kcal
    • Białko ogółem: 113,5g
    • Tłuszcz ogółem: 80g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
    • Węglowodany ogółem: 307g
    • Cukry: 51g
    • Błonnik pokarmowy: 33,7g
    • Sód: 1942mg
    • Sól: 4,86g
    Czytaj Więcej o: 01.01.2025 - Środa

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-01-02 14:40przez:
Opublikowano:0000-00-00 09:25przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-01-03 09:24przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:32

Rejestr zmian

  • [2025-01-03 09:24:16]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-03 06:42:24]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-01-02 14:39:58]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści