Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Sierpień 2024

Artykuły

  • 31.08.2024 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza manna na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Polędwica sopocka wieprzowa 50g (A: 1,3,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew z koperkiem 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka naturalna 200ml (A:7)
     

    OBIAD

    • Barszcz czerwony z ziemniakami (kości wieprzowe, buraki, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Pyzy z mięsem wieprzowym- gotowane (mięso wieprzowe, grysik ziemniaczany, mąka ziemniaczana, cebula, bułka tarta, mąka pszenna, drożdże, sól, pieprz, olej rzepakowy) 300g (A: 1,7)
    • Kapusta zasmażana (kapusta kiszona, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy) 150g(A:1)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z twarogu z natką pietruszki (twaróg, mleko, nać pietruszki, sól) 80g (A: 7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2316kcal
    • Białko ogółem: 84,5g
    • Tłuszcz ogółem: 83g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 26g
    • Węglowodany ogółem: 334g
    • Cukry: 63g
    • Błonnik pokarmowy: 29,7g
    • Sód: 1724mg
    • Sól: 4,3g
    Czytaj Więcej o: 31.08.2024 - Sobota
  • 30.08.2024 - Piątek

    I ŚNIADANIE

    • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
    • Polędwica  drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Jajko gotowane 1szt 50g
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłka w sosie waniliowym(mleko, jabłka, cukier, wanilia) 200ml (A: 7)
    •  

    OBIAD

    • Zupa krupnik jaglany (korpus kurczaka, włoszczyzna, kasza jaglana, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
    • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 

      100g/150ml (A: 4,7)

    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g
    • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2302kcal
    • Białko ogółem: 87,5g
    • Tłuszcz ogółem: 60g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21g
    • Węglowodany ogółem: 391g
    • Cukry: 65g
    • Błonnik pokarmowy: 38,7g
    • Sód: 1993mg
    • Sól: 4,98g
    Czytaj Więcej o: 30.08.2024 - Piątek
  • 29.08.2024 - Czwartek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Szynka drobiowa 20g (A: 1,6, 9,10)
    • Dżem truskawkowy  niskosłodzony 30g
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kefir 1szt. 150ml (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
    • Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, oregano, rozmaryn, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1)
    • Ryż na sypko 200g
    • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasztet borowy drobiowo-wieprzowy z jagnięciną 60g (A;1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2283kcal
    • Białko ogółem: 92,5g
    • Tłuszcz ogółem: 73g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
    • Węglowodany ogółem: 339g
    • Cukry: 60g
    • Błonnik pokarmowy: 29,7g
    • Sód: 1482mg
    • Sól: 3,7g
    Czytaj Więcej o: 29.08.2024 - Czwartek
  • 28.08.2024 - Środa

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
    • Pasta z twarogu ze szczypiorem( twaróg, mleko, szczypior, sól) 80g (A:7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 1szt. 150g (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa kalafiorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior , nać pietruszki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,6,7,9,10)
    • Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka,  łopatka wieprzowa, włoszczyzna, groszek mrożony, mąka pszenna, , śmietanka, sól, pieprz) 100g/150ml (A: 1, 7, 9)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, kwasek cytrynowy, sól, pieprz) 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Polędwica sopocka wieprzowa 60g (A: 1,3,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2126kcal
    • Białko ogółem: 99,5g
    • Tłuszcz ogółem: 61g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 18g
    • Węglowodany ogółem: 327g
    • Cukry: 60g
    • Błonnik pokarmowy: 33,7g
    • Sód: 1561mg
    • Sól: 3,9g
    Czytaj Więcej o: 28.08.2024 - Środa
  • 27.08.2024 - Wtorek

    I ŚNIADANIE

    • Ryż na mleku 300ml (A:7)
    • Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: 9)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka z czarną porzeczką  (maślanka, czarna porzeczka, cukier) 200ml (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa pieczarkowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, pieczarki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
    • Sznycel mielony z dorsza , z ziołami- smażony ( filet z dorsza, bułka tarta, bułka pszenna, jaja, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz ) 100g (A: 1,3,4)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z kapusty kiszonej i marchewki z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z soczewicy 80g
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka świeża paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2269kcal
    • Białko ogółem: 107,5g
    • Tłuszcz ogółem: 67g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15g
    • Węglowodany ogółem: 342g
    • Cukry: 65g
    • Błonnik pokarmowy: 37,7g
    • Sód: 1533mg
    • Sól: 3,83g
    Czytaj Więcej o: 27.08.2024 - Wtorek
  • 26.08.2024 - Poniedziałek

    I ŚNIADANIE

    • Zacierka na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)
    • Polędwica sopocka wieprzowa 30g (A: 1,3,6,9,10)
    • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól pieprz) 

      100g (A: 3,9,10)

    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Budyń   (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)

    OBIAD

    • Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, nać pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, ziele angielskie)   350ml (A: 7,9)
    • Klopsiki drobiowo - wieprzowe w sosie koperkowym – gotowane (mięso gulaszowe drobiowe, łopatka wieprzowa, jajko, bułka pszenna, mąka pszenna, koperek, śmietanka, sól , pieprz) 2szt -100g/150ml (A: 1,3,7)
    • Surówka z marchwi i jabłka (marchew ,jabłko, śmietana)  150g (A:7)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Polędwica drobiowa 20g (A;1,3,6,7,9,10)
    • Ser topiony 50g(A;7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2283kcal
    • Białko ogółem: 86,5g
    • Tłuszcz ogółem: 68g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 27g
    • Węglowodany ogółem: 360g
    • Cukry: 61g
    • Błonnik pokarmowy: 32,7g
    • Sód: 1847mg
    • Sól: 4,62g
    Czytaj Więcej o: 26.08.2024 - Poniedziałek

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-08-01 07:31przez:
Opublikowano:2024-08-01 13:45przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-08-30 13:45przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:587

Rejestr zmian

  • [2024-08-30 13:45:07]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-30 07:02:44]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-29 08:23:06]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-28 06:47:30]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-27 08:09:40]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-26 06:56:37]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-23 07:12:21]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-22 11:35:38]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-21 06:22:36]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-20 07:21:06]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-19 07:09:05]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-16 06:51:37]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-14 12:13:40]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-13 09:24:09]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-12 07:10:20]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-08 06:54:39]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-07 07:26:19]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-06 08:19:10]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-05 07:06:12]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-02 07:25:46]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-01 07:38:43]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-01 07:31:33]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-01 07:31:03]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści