|
I ŚNIADANIE
- Zacierka na mleku (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)
- Jajko gotowane 50g
- Polędwica drobiowa 20g (A;1,3,6,7,9,10)
- Chleb zwykły 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Jabłka w sosie waniliowym(mleko, jabłka, cukier, wanilia) 200ml (A: 7)
|
|
OBIAD
- Zupa ryżowa (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ryż, nać pietruszki, sól, pieprz)
350ml (A: 9)
- Sznycel mielony z dorsza z ziołami - smażony ( filet z dorsza, bułka tarta, bułka pszenna, jaja, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz ) 100g (A: 1,3,4)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Surówka z marchwi i chrzanu (marchew ,chrzan, śmietana) 150g (A:7)
- Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
- Chleb zwykły 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek małosolny plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2273kcal
- Białko ogółem: 90,5g
- Tłuszcz ogółem: 62
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 15g
- Węglowodany ogółem: 373g
- Cukry: 73g
- Błonnik pokarmowy: 38,7g
- Sód: 1858mg
- Sól: 4,65g
|