Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

16.08.2024 - Piątek

I ŚNIADANIE

  • Zacierka na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)
  • Jajko gotowane 50g
  • Polędwica drobiowa 20g (A;1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jabłka w sosie waniliowym(mleko, jabłka, cukier, wanilia) 200ml (A: 7)

OBIAD

  • Zupa ryżowa (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ryż, nać pietruszki, sól, pieprz) 

    350ml  (A: 9)

  • Sznycel mielony z dorsza z ziołami - smażony ( filet z dorsza, bułka tarta, bułka pszenna, jaja, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz )  100g (A: 1,3,4)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka z marchwi i chrzanu (marchew ,chrzan, śmietana) 150g (A:7)
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek małosolny  plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2273kcal
  • Białko ogółem: 90,5g
  • Tłuszcz ogółem: 62
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15g
  • Węglowodany ogółem: 373g
  • Cukry: 73g
  • Błonnik pokarmowy: 38,7g
  • Sód: 1858mg
  • Sól: 4,65g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-08-16 06:48przez:
Opublikowano:0000-00-00 12:47przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-08-16 12:46przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:129

Rejestr zmian

  • [2024-08-16 12:46:51]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-08-16 06:48:06]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści