Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

17.08.2024 - Sobota

 

I ŚNIADANIE

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
  • Szynka zielonogórska wieprzowa 50g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Biała rzodkiew z koperkiem plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Sok wieloowocowy 1szt 200ml
 

OBIAD

  • Barszcz czerwony z ziemniakami (kości wieprzowe, buraki, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Makaron z mięsem wieprzowym - gotowane (makaron, mięso wieprzowe, cebula, sól, pieprz, olej rzepakowy) 300g (A: 1,6)
  • Kapusta gotowana 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z twarogu z natką pietruszki (twaróg, mleko, nać pietruszki, sól) 80g (A:7)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2126kcal
  • Białko ogółem: 82,5g
  • Tłuszcz ogółem: 72g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 19g
  • Węglowodany ogółem: 314g
  • Cukry: 56g
  • Błonnik pokarmowy : 31,7g
  • Sód: 1828mg
  • Sól: 4,57g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-08-19 06:39przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:06przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-08-19 06:39przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:48

Rejestr zmian

  • [2024-08-19 06:39:22]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści