Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

  Baner Kancelarii

Październik 2025

Artykuły

  • 31.10.2025 - Piątek

    I ŚNIADANIE

    • Zupa mleczna z makaronem muszelki 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
    • Serek fromage 40g (A: MLE)
    • Szynka wieprzowa szkolna 20g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka świeża paski 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Galaretka malinowa z jogurtem 220g (A: GLU,MLE)

    OBIAD

    • Zupa jarzynowa z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, brokuł, śmietana 30%, natka pietruszki, liść laurowy ziele angielskie, sól, pieprz czarny) 350ml (A: MLE,SEL)
    • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza,  mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól, pieprz czarny) 110g (A: GLU,RYB)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, natka pietruszki, kwasek cytrynowy sól, pieprz czarny)  150g
    • Kompot owocowy (aronia, śliwka, porzeczka czerwona, agrest, truskawka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z białej fasoli (fasola ,,Jaś’’, włoszczyzna, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz czarny) 80g (A: GOR, SEL,SO2)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2063,2kcal
    • Białko ogółem: 75,6g
    • Tłuszcz ogółem: 61,5g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 20,1g
    • Węglowodany ogółem: 310,1g
    • Cukry: 77,1g
    • Błonnik pokarmowy: 34,7g
    • Sód: 1860,9mg
    • Sól: 4,65g
    Czytaj Więcej o: 31.10.2025 - Piątek
  • 30.10.2025 - Czwartek

    I ŚNIADANIE

    • Zupa mleczna z kaszą jaglaną 300ml (A: MLE)
    • Ser żółty 50g (A: MLE)
    • Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kefir 1szt. 150ml (A: MLE)

    OBIAD

    • Zupa szpinakowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, szpinak, makaron, śmietana 30%,natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz czarny) 350ml (A:GLU,JAJ,SOJ,MLE, SEL)
    • Sznycel mielony wieprzowy z kukurydzą i pieczarkami - półmięsny, smażony (łopatka wieprzowa, pieczarki, kukurydza konserwowa, cebula ,bułka tarta, mąka pszenna, jajko , olej rzepakowy, sól, pieprz czarny) 100g (A: GLU,JAJ)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Sałata lodowa z marchewką i olejem rzepakowym150g
    • Kompot owocowy (aronia, śliwka, porzeczka czerwona, agrest, truskawka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Polędwica drobiowa 60g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pasta z cukinii z koperkiem 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2078,5 kcal
    • Białko ogółem: 80,3g
    • Tłuszcz ogółem: 72,9g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe:23 g
    • Węglowodany ogółem:282,5g
    • Cukry: 76,9g
    • Błonnik pokarmowy:28,7 g
    • Sód: 1585,1mg
    • Sól: 3,96g
    Czytaj Więcej o: 30.10.2025 - Czwartek
  • 29.10.2025 - Środa

    I ŚNIADANIE

    • Zupa mleczna z kaszą jęczmienną 300ml (A: GLU,MLE)
    • Polędwica drobiowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka biała 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kisiel z tartym jabłkiem 200ml

    OBIAD

    • Zupa ogórkowa z ziemniakami (korpus kurczaka, włoszczyzna, ogórek kiszony, ziemniaki, śmietana 30%, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz czarny) 350ml (A: MLE, SEL)
    • Filet drobiowy pieczony w sosie pietruszkowym (filet z piersi kurczaka , bazylia, oregano, papryka słodka, mąka pszenna, natka pietruszki, śmietana 30%, olej rzepakowy, sól , pieprz czarny) 150g(A: GLU, MLE)
    • Ryż na sypko 200g
    • Surówka z kapusty czerwonej z olejem (kapusta czerwona, cebula, olej rzepakowy, natka pietruszki, kwasek cytrynowy, sól, pieprz czarny)150g
    • Kompot owocowy (aronia, śliwka, porzeczka czerwona, agrest, truskawka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta twarogowa ze szczypiorkiem 80g (A: MLE)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie z masłem 15g
    • Dynia gotowana 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2118,8kcal
    • Białko ogółem: 88g
    • Tłuszcz ogółem: 54,4g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15,3g
    • Węglowodany ogółem: 328,9g
    • Cukry: 86,2g
    • Błonnik pokarmowy: 32g
    • Sód: 1283,2mg
    • Sól: 3,21g
    Czytaj Więcej o: 29.10.2025 - Środa
  • 28.10.2025 - Wtorek

    I ŚNIADANIE

    • Zupa mleczna z kasza manną 300ml(A: GLU,MLE)
    • Szynka wieprzowa zielonogórska 20g (A: GLU,SOJ,MLE,SEL)
    • Jajko gotowane 1szt. 50g (A: JAJ)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka świeża paski 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Sok multiwitamina - sok z owoców i marchwi /soki z zagęszczanych soków i przeciery z  jabłek, ananasów, pomarańczy, mango, marchwi, bananów, winogron, brzoskwiń, passiflory, liczi, limetek, gujawy, kaktusa, kiwi, papai  200ml

    OBIAD

    • Zupa barszcz czerwony z ziemniakami ( kości wieprzowe, włoszczyzna, burak, ziemniaki, śmietana 30%,natka pietruszki czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kwasek cytrynowy, sól, pieprz czarny) 350ml (A: MLE, SEL)
    • Pierogi z serem twarogowym -gotowane ( twaróg półtłusty, jajka, mąka pszenna, cukier waniliowy, olej rzepakowy, sól )  300g  (A: GLU,JAJ,MLE,MCK)
    • Surówka z selera, marchwi i jabłka z olejem rzepakowym(seler, marchew, jabłko, olej rzepakowy, natka pietruszki) 150g (A: MLE, SEL)
    • Jogurt naturalny 100ml (A: MLE)
    • Kompot owocowy (aronia, śliwka, porzeczka czerwona, agrest, truskawka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, bazylia, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz, ketchup, musztarda) 80g(A: GOR)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2337,8kcal
    • Białko ogółem: 88,3g
    • Tłuszcz ogółem: 71,1g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 29,9g
    • Węglowodany ogółem: 347,7g
    • Cukry: 105,3g
    • Błonnik pokarmowy:34,6 g
    • Sód: 1191,8mg
    • Sól: 2,98g
    Czytaj Więcej o: 28.10.2025 - Wtorek
  • 27.10.2025 - Poniedziałek

    I ŚNIADANIE

    • Zupa mleczna z makaronem 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
    • Polędwica drobiowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka biała 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Koktajl truskawkowy (maślanka, truskawki, cukier) 200ml (A: MLE)

    OBIAD

    • Zupa wiejska z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajo, natka pietruszki, liść laurowy, sól, pieprz czarny) 350ml (A: GLU,JAJ,SEL)
    • Gołąbek z ryżem bez zawijania z kapustą w sosie pomidorowym duszony(łopatka wieprzowa, kapusta biała, ryż,  mąka pszenna, bułka tarta, koncentrat pomidorowy, jajo, olej rzepakowy, śmietana 30%, sól , pieprz czarny)  100g/150ml  (A: GLU,JAJ,MLE)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Brokuły gotowane 150g
    • Kompot owocowy (aronia, śliwka, porzeczka czerwona, agrest, truskawka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z makreli wędzonej ( makrela wędzona, majonez ,natka pietruszki, jajo, pieprz czarny) 80g (A:JAJ,RYB,GOR)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2299,1kcal
    • Białko ogółem: 93,6g
    • Tłuszcz ogółem: 74,5g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23,5g
    • Węglowodany ogółem: 322,2g
    • Cukry: 78,9g
    • Błonnik pokarmowy: 31g
    • Sód: 3320mg
    • Sól: 8,30g
    Czytaj Więcej o: 27.10.2025 - Poniedziałek
  • 26.10.2025 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Zupa mleczna z kaszą  kukurydzianą 300ml (A: MLE)
    • Ser żółty 50g (A: MLE)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka świeża paski 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Galaretka owocowa z jogurtem 220g (A: MLE)
     

    OBIAD

    • Zupa pomidorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, makaron, śmietanka 30%, natka pietruszki, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz czarny) 350ml (A: GLU,JAJ,MLE,SEL)
    • Filet drobiowy pieczony z ziołami (filet z piersi kurczaka, zioła prowansalskie, olej rzepakowy, sól) 100g
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z marchewki, pietruszki, selera, jabłka, natki pietruszki, jogurtu 150g (A:MLE,SEL)
    • Kompot owocowy (aronia, śliwka, porzeczka czerwona, agrest, truskawka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka szkolna wieprzowa drobiowa 60g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka  czerwona tarta 60g
    • Sałata masłowa 20g
    • Herbata czarna z cukrem  250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2007,8kcal
    • Białko ogółem: 85,3g
    • Tłuszcz ogółem: 60,2g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 22,5g
    • Węglowodany ogółem: 286,5g
    • Cukry: 70,9g
    • Błonnik pokarmowy: 30,3g
    • Sód: 2280mg
    • Sól: 5,70g
    Czytaj Więcej o: 26.10.2025 - Niedziela

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-10-01 13:01przez:
Opublikowano:0000-00-00 05:21przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-10-31 05:20przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:1081

Rejestr zmian

  • [2025-10-31 05:20:53]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-30 05:27:44]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-28 23:17:58]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-28 05:30:46]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-25 21:41:35]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-24 19:43:51]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-22 21:52:38]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-22 21:52:16]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-20 06:23:34]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-17 06:48:47]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-16 12:06:33]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-15 06:13:14]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-14 06:30:23]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-13 06:12:17]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-10 08:14:53]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-09 07:06:22]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-08 06:21:55]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-07 07:20:30]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-06 07:16:35]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-03 07:19:41]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-02 13:25:14]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-01 13:01:45]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-01 13:01:08]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści