Listopad 2023
Listopad 2023
Dekada 3
Dekada 4
Dekada 5
Dekada 6
Wykaz alergenów - kliknij
Artykuły
I ŚNIADANIE
Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
Ser żółty 50g (A: 7)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Pomidor 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
OBIAD
Zupa szpinakowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, makaron, śmietanka, czosnek, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,6,7,9,10)
Sznycel mielony wieprzowy z kukurydzą w sosie pieczarkowym- półmięsny, smażony (łopatka wieprzowa, pieczarki, kukurydza, bułka tarta, mąka pszenna, jajko, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,7)
Ziemniaki z koperkiem 200g
Sałata lodowa z marchewką gotowaną i koperkiem 150g
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka) 250ml
KOLACJA I
Szynka biała drobiowa 60g (A: 1,3,7,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Bukiet warzyw (brokuł, kalafior, marchew)70g
Sałata 15g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2107 kcal
Białko ogółem: 82g
Tłuszcz ogółem: 80g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 25g
Węglowodany ogółem: 292g
Cukry: 49g
Błonnik pokarmowy: 33g
Sód: 1870mg
Sól: 4,68 g
Czytaj
Więcej
o: 30.11.2023 - Czwartek
I ŚNIADANIE
Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
Polędwica sopocka drobiowa 50g (A: 1,3,6,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Biała rzodkiew ze szczypiorkiem 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Kisiel z jabłkiem 200ml (A: 1)
OBIAD
Zupa ogórkowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
Filet drobiowy pieczony z kabaczkiem i ziołami (pierś z kurczaka , kabaczek, bazylia, nać pietruszki, sól , pieprz) 150g
Ryż na sypko 200g
Surówka z kapusty czerwonej 150g
Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml
KOLACJA I
Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 80g (A: 7)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g(A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Dynia gotowana 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia:2030 kcal
Białko ogółem: 92g
Tłuszcz ogółem: 59g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 17g
Węglowodany ogółem: 308g
Cukry: 60g
Błonnik pokarmowy: 31g
Sód: 1788mg
Sól: 4,47g
Czytaj
Więcej
o: 29.11.2023 - Środa
I ŚNIADANIE
Kasza manna na mleku 300ml(A: 1,7)
Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
Jajko gotowane 1szt. 50g (A: 3)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Papryka 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
OBIAD
Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami ( kości wieprzowe, włoszczyzna, buraki, fasola, kapusta biała, ziemniaki, śmietanka, czosnek, kwasek cytrynowy, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
Pierogi z twarogiem-gotowane ( twaróg, jajka, mąka pszenna, cukier waniliowy, olej rzepakowy, sól ) 300g (A: 1,3,7)
Surówka z selera i jabłka(seler, jabłko, śmietana) 100g (A: 7,9)
Pomarańcza 50g
Jogurt naturalny 100ml (A: 7)
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka) 250ml
KOLACJA I
Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, ogórki kiszone, cebula, pieprz) 80g (A: 4)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Pomidor 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2276 kcal
Białko ogółem: 103g
Tłuszcz ogółem: 57g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 19 g
Węglowodany ogółem: 365g
Cukry: 58 g
Błonnik pokarmowy: 34 g
Sód: 1917 mg
Sól: 4,79g
Czytaj
Więcej
o: 28.11.2023 - Wtorek
I ŚNIADANIE
Zacierka na mleku (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)
Szynka konserwowa wieprzowa 20g (A: 1,6,7,9,10)
Twaróg w kawałku ze szczypiorkiem 40/5g (A: 7)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Rzodkiewka 60g
Sałata 20g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Galaretka owocowa z jogurtem naturalnym 220g (A: 1,7)
OBIAD
Zupa fasolowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, makaron, fasola biała, mąka pszenna, cebula, czosnek, sól, pieprz) 350ml (A: 1,6,7,9,10)
Śledź w śmietanie (matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 4,7)
Ziemniaki z koperkiem 200g
Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka) 250ml
KOLACJA I
Blok z indyka 60g (A;1,3,6,7,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Biała rzodkiew z koperkiem /biała rzodkiew, koperek, śmietana/ 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2065kcal
Białko ogółem: 84g
Tłuszcz ogółem: 52g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
Węglowodany ogółem: 350g
Cukry: 62g
Błonnik pokarmowy: 42g
Sód:1787mg
Sól: 4,47g
Czytaj
Więcej
o: 27.11.2023 - Poniedziałek
I ŚNIADANIE
Makaron rurka na mleku 300ml (A: 1,7)
Filecik złocisty drobiowy 50g (A: 1,3,6,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Papryka 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
OBIAD
Zupa kapuśniak (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula , mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz) - 100g/150ml (A: 1)
Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
Buraczki zasmażane (buraczki, mąka pszenna, olej rzepakowy, kwasek cytrynowy, śmietana, sól, pieprz )150g (A: 1)
Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml
KOLACJA I
Ser żółty 60g (A:7)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
Ogórek świeży 70g
Sałata 10g
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml(A: 1,7)
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2100kcal
Białko ogółem: 97g
Tłuszcz ogółem: 65g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 22g
Węglowodany ogółem: 311g
Cukry: 51g
Błonnik pokarmowy: 34g
Sód: 1913mg
Sól: 4,78g
Czytaj
Więcej
o: 26.11.2023 - Niedziela
I ŚNIADANIE
Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
Szynka biała drobiowa 50g(A: 1,3,7,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Pomidor 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
OBIAD
Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka cebula, łopatka wieprzowa, mąka pszenna, groszek zielony, śmietanka, sól, pieprz) 100g/150ml (A:1, 7, 9)
Ziemniaki z koperkiem 200g
Surówka wielowarzywna z marchewki, pietruszki, selera, jabłka z olejem rzepakowym 150g
Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml
KOLACJA I
Pasztet borowy drobiowo-wieprzowy z jagnięciną 60g (A;1,6,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Ogórek kiszony 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2061 kcal
Białko ogółem: 86g
Tłuszcz ogółem: 55g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 19g
Węglowodany ogółem: 336g
Cukry: 53g
Błonnik pokarmowy: 37g
Sód: 1991mg
Sól: 4,98g
Czytaj
Więcej
o: 25.11.2023 - Sobota
Metryczka
Metryczka
Metryczka
Wytworzono: 2023-10-27 11:18 przez:
Opublikowano: 0000-00-00 08:46 przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano: 2023-11-30 07:23 przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający:
Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny: 3934
Rejestr zmian
Rejestr zmian
[2023-11-30 07:23:42] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2023-11-27 07:44:11] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2023-11-27 07:36:58] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2023-11-22 10:07:43] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2023-11-20 08:20:08] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2023-11-17 07:25:46] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2023-11-14 12:41:32] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2023-11-10 14:14:18] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2023-11-10 14:10:57] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści