Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Listopad 2023

Artykuły

  • 30.11.2023 - Czwartek

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jaglana na  mleku 300ml (A: 7)
    • Ser żółty 50g (A: 7)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g  
    • Pomidor  70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kefir 1szt. 150ml (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa szpinakowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, makaron, śmietanka, czosnek, sól, pieprz)  350ml (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Sznycel mielony wieprzowy z kukurydzą w sosie pieczarkowym- półmięsny, smażony (łopatka wieprzowa, pieczarki, kukurydza, bułka tarta, mąka pszenna, jajko, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,7)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Sałata lodowa z marchewką gotowaną i koperkiem  150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka biała drobiowa 60g (A: 1,3,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Bukiet warzyw (brokuł, kalafior, marchew)70g
    • Sałata 15g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2107 kcal
    • Białko ogółem: 82g
    • Tłuszcz ogółem: 80g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25g
    • Węglowodany ogółem: 292g
    • Cukry: 49g
    • Błonnik pokarmowy: 33g
    • Sód: 1870mg
    • Sól: 4,68 g
    Czytaj Więcej o: 30.11.2023 - Czwartek
  • 29.11.2023 - Środa

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Polędwica sopocka drobiowa 50g (A: 1,3,6,9,10)                                          
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie  15g
    • Biała rzodkiew ze szczypiorkiem 70g                                          
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kisiel z jabłkiem 200ml (A: 1)

    OBIAD

    • Zupa ogórkowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Filet drobiowy pieczony z kabaczkiem i ziołami (pierś z kurczaka , kabaczek, bazylia, nać pietruszki, sól , pieprz) 150g
    • Ryż na sypko 200g
    • Surówka z kapusty czerwonej 150g
    • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 80g (A: 7)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g(A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Dynia gotowana 70g                                     
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia:2030 kcal
    • Białko ogółem: 92g
    • Tłuszcz ogółem: 59g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 17g
    • Węglowodany ogółem: 308g
    • Cukry: 60g
    • Błonnik pokarmowy: 31g
    • Sód: 1788mg
    • Sól: 4,47g
    Czytaj Więcej o: 29.11.2023 - Środa
  • 28.11.2023 - Wtorek

    I ŚNIADANIE

    • Kasza manna na mleku 300ml(A: 1,7)
    • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Jajko gotowane 1szt. 50g (A: 3)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Sok wieloowocowy 200ml

    OBIAD

    • Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami ( kości wieprzowe, włoszczyzna, buraki, fasola, kapusta biała, ziemniaki, śmietanka, czosnek, kwasek cytrynowy, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Pierogi z twarogiem-gotowane ( twaróg, jajka, mąka pszenna, cukier waniliowy, olej rzepakowy, sól )  300g  (A: 1,3,7)
    • Surówka z selera i jabłka(seler, jabłko, śmietana) 100g (A: 7,9)
    • Pomarańcza 50g
    • Jogurt naturalny 100ml (A: 7)  
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, ogórki kiszone, cebula, pieprz) 80g (A: 4)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2276 kcal
    • Białko ogółem: 103g
    • Tłuszcz ogółem: 57g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 19 g
    • Węglowodany ogółem: 365g
    • Cukry: 58 g
    • Błonnik pokarmowy: 34 g
    • Sód: 1917 mg
    • Sól: 4,79g
    Czytaj Więcej o: 28.11.2023 - Wtorek
  • 27.11.2023 - Poniedziałek

    I ŚNIADANIE

    • Zacierka na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)               
    • Szynka konserwowa wieprzowa  20g (A: 1,6,7,9,10)
    • Twaróg w kawałku ze szczypiorkiem 40/5g (A: 7)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Galaretka owocowa z jogurtem naturalnym 220g (A: 1,7)

    OBIAD

    • Zupa fasolowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, makaron, fasola biała, mąka pszenna, cebula, czosnek, sól, pieprz) 350ml (A: 1,6,7,9,10)
    • Śledź w śmietanie (matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 4,7)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Blok z indyka 60g (A;1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew z koperkiem /biała rzodkiew, koperek, śmietana/ 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem  250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2065kcal
    • Białko ogółem: 84g
    • Tłuszcz ogółem: 52g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
    • Węglowodany ogółem: 350g
    • Cukry: 62g
    • Błonnik pokarmowy: 42g
    • Sód:1787mg
    • Sól: 4,47g
    Czytaj Więcej o: 27.11.2023 - Poniedziałek
  • 26.11.2023 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Makaron rurka na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Filecik złocisty drobiowy 50g (A: 1,3,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g  
    • Papryka 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Gruszka 1szt. 150g
     

    OBIAD

    • Zupa kapuśniak (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
    • Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula , mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz) - 100g/150ml (A: 1)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
    • Buraczki zasmażane (buraczki, mąka pszenna, olej rzepakowy, kwasek cytrynowy, śmietana, sól, pieprz )150g (A: 1)
    • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Ser żółty 60g (A:7)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
    • Ogórek świeży 70g
    • Sałata 10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml(A: 1,7)

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2100kcal
    • Białko ogółem: 97g
    • Tłuszcz ogółem: 65g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 22g
    • Węglowodany ogółem: 311g
    • Cukry: 51g
    • Błonnik pokarmowy: 34g
    • Sód: 1913mg
    • Sól: 4,78g
    Czytaj Więcej o: 26.11.2023 - Niedziela
  • 25.11.2023 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
    • Szynka biała drobiowa 50g(A: 1,3,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kefir 1szt 150ml (A: 7)
     

    OBIAD

    • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
    • Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka cebula, łopatka wieprzowa, mąka pszenna, groszek zielony, śmietanka, sól, pieprz) 100g/150ml (A:1, 7, 9)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka wielowarzywna z marchewki, pietruszki, selera, jabłka z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasztet borowy drobiowo-wieprzowy z jagnięciną 60g (A;1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2061 kcal
    • Białko ogółem: 86g
    • Tłuszcz ogółem: 55g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 19g
    • Węglowodany ogółem: 336g
    • Cukry: 53g
    • Błonnik pokarmowy: 37g
    • Sód: 1991mg
    • Sól: 4,98g
    Czytaj Więcej o: 25.11.2023 - Sobota

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-27 11:18przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:23przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-30 07:23przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:2643

Rejestr zmian

  • [2023-11-30 07:23:42]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-11-27 07:44:11]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-11-27 07:36:58]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-11-22 10:07:43]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-11-20 08:20:08]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-11-17 07:25:46]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-11-14 12:41:32]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-11-10 14:14:18]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-11-10 14:10:57]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści