Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

14.11.2023 - Wtorek

I ŚNIADANIE

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
  • Galareta drobiowa (mięso drobiowe, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: 9)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Koktajl mleczno-owocowy (kefir, truskawki mrożone) 200ml (A;7)

OBIAD

  • Grochówka z ziemniakami (kości wieprzowe, boczek wędzony, włoszczyzna, boczek, groch, ziemniaki, cebula, majeranek, ziele angielskie, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Pierogi ukraińskie(mąka pszenna, ziemniaki, twaróg, cebula, sól, pieprz ) 300g (A: 1,3,7)
  • Surówka wielowarzywna (marchew, pietruszka, seler, jabłko, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, ogórki konserwowe, cebula, pieprz) 80g (A: 4)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2373kcal
  • Białko ogółem: 107g
  • Tłuszcz ogółem: 86g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 28g
  • Węglowodany ogółem: 326g
  • Cukry: 51 g
  • Błonnik pokarmowy: 38g
  • Sód: 2018mg
  • Sól: 5,05g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-11-14 12:38przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:20przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-14 12:37przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:141

Rejestr zmian

  • [2023-11-14 12:37:52]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści