Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


Regionalny Szpital w Kołobrzegu

Czerwiec 2025

Artykuły

  • 09.06.2025 - Poniedziałek

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
    • Serek fromage 40g (A: MLE)
    • Szynka wieprzowa szkolna 20g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka biała plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłka w sosie waniliowym (mleko, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, jabłka, cukier, wanilia) 200g (A: GLU,MLE)

    OBIAD

    • Zupa kalafiorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior, natka pietruszki, makaron świderki, śmietanka sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: GLU,JAJ,MLE,SEL)
    • Sznycel mielony z dorsza z ziołami -smażony  (filet z dorsza, olej rzepakowy, jaja, cebula, natka pietruszki, mąka pszenna, bułka pszenna, sól , pieprz czarny) 

      100g (A: GLU,JAJ,RYB,SOJ,MLE)

    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z kapusty białej i marchewki (kapusta biała, marchew, natka pietruszki, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny)  150g           
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z fasoli (fasola Jaś, cebula, musztarda, ketchup ,sól, pieprz czarny) 80g (A:GOR)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony plastry 70g                                                
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2393,2kcal
    • Białko ogółem: 86g
    • Tłuszcz ogółem: 79,8g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe:26,7g
    • Węglowodany ogółem: 347,5g
    • Cukry: 88,3g
    • Błonnik pokarmowy: 42,3g
    • Sód: 1772,7mg
    • Sól: 4,43g
    Czytaj Więcej o: 09.06.2025 - Poniedziałek
  • 08.06.2025 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Ryż na mleku 300ml (A:MLE)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Szynka zielongórska wieprzowa 20g (A: GLU,SOJ,MLE,SEL)
    • Jajko gotowane na twardo 1szt 50g(A: JAJ)
    • Sałata masłowa 10g
    • Papryka świeża paski 70g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 1szt/150g (A: MLE)
     

    OBIAD

    • Rosół z makaronem (korpus z kurczaka, marchewka, pietruszka korzeń, seler, por, makaron gniazda, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie) 350ml (A: GLU,JAJ,SEL)
    • Udko z kurczaka pieczone (udko z  kurczaka, papryka słodka, oregano, bazylia, tymianek,  olej rzepakowy, sól , pieprz czarny)  200g
    • Marchew oprószana (mąka pszenna ,masło, sól) 150g (A: GLU,MLE)
    • Ziemniaki z koperkiem  200g
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasztet drobiowy zapiekany 60g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2422,7kcal
    • Białko ogółem: 108,3g
    • Tłuszcz ogółem: 93,5g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe:32,7g
    • Węglowodany ogółem: 292,8g
    • Cukry: 76,3g
    • Błonnik pokarmowy: 31,4g
    • Sód: 1561,8mg
    • Sól: 3,90g
    Czytaj Więcej o: 08.06.2025 - Niedziela
  • 07.06.2025 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Płatki owsiane na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
    • Ser topiony 50g (A;MLE)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Budyń waniliowy    (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: GLU,MLE,)
     

    OBIAD

    • Zupa jarzynowa z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa zielona, śmietanka, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml  (A: MLE,SEL)
    • Pieczeń drobiowo – wieprzowa mielona w sosie pietruszkowym - pieczona ((udko z kurczaka trybowane, łopatka wieprzowa, cebula ,natka pietruszki, jajko, mąka pszenna, bułka pszenna śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml (A: GLU,JAJ,SOJ,MLE)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: GLU)
    • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka drobiowa gotowana 60g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka biała plastry z koperkiem 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2258,4kcal
    • Białko ogółem: 85,3g
    • Tłuszcz ogółem: 68,5g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 335,3g
    • Węglowodany ogółem: 28,9g
    • Cukry: 110,7g
    • Błonnik pokarmowy: 34,1g
    • Sód: 1588,1mg
    • Sól: 3,97g
    Czytaj Więcej o: 07.06.2025 - Sobota
  • 06.06.2025 - Piątek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron świderki  na mleku  300ml (A: GLU,MLE)
    • Szynka wieprzowa szkolna 20g(A: GLU,SOJ,MLE)
    • Dżem truskawkowy  niskosłodzony  30g
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g                                             
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kisiel z tartym jabłkiem (kisiel, jabłka, cukier)  200ml (A: GLU)

    OBIAD

    • Zupa krupnik jaglany (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kasza jaglana, ziemniaki, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna)  350ml (A: SEL)
    • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz czarny) 100g/150ml (A: RYB, MLE)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z twarogu ( twaróg, mleko, sól) 80g (A:MLE)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka świeża paski 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2155kcal
    • Białko ogółem: 83,4g
    • Tłuszcz ogółem: 54,4g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe:20,1g
    • Węglowodany ogółem: 343,2g
    • Cukry: 110,6g
    • Błonnik pokarmowy: 32,8g
    • Sód: 2303,4mg
    • Sól: 5,76g
    Czytaj Więcej o: 06.06.2025 - Piątek
  • 05.06.2025 - Czwartek

    I ŚNIADANIE

    • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
    • Ser żółty 50g (A: MLE)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka czerwona tarta 70g                                            
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: MLE)

    OBIAD

    • Zupa szpinakowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, makaron, śmietanka, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek, natka pietruszki, jarzynka naturalna) 350ml (A:GLU,JAJ,MLE,SEL)
    • Gołąbek leniwy duszony półmięsny w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, kapusta biała, cebula, ryż biały, mąka pszenna, przecier pomidorowy, jajko, śmietanka, sól, pieprz czarny) 100g/150ml (A: GLU,JAJ,MLE)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Brokuł gotowany na parze 150g
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Polędwica drobiowa 60g (A; GLU,SOJ, MLE)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pasta z cukinii z koperkiem 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2051,1kcal
    • Białko ogółem: 83,6g
    • Tłuszcz ogółem: 62,3g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 28,9g
    • Węglowodany ogółem: 294,6g
    • Cukry: 79,2g
    • Błonnik pokarmowy: 33g
    • Sód: 1690,8mg
    • Sól: 4,23g
    Czytaj Więcej o: 05.06.2025 - Czwartek
  • 04.06.2025 - Środa

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: MLE)
    • Szynka delikatesowa drobiowa 50g (A;GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka świeża  plastry 70g                                           
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny z jabłkiem 200ml (A: MLE,SO2)

    OBIAD

    • Zupa brokułowa z ziemniakami(korpus z kurczaka, włoszczyzna, brokuł, ziemniaki śmietanka, natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
    • Filet drobiowy pieczony z ziołami w sosie koperkowym ( pierś z kurczaka, oregano, bazylia, koperek, mąka pszenna, śmietana, bazylia, sól, pieprz czarny, papryka słodka, olej rzepakowy) 100g/150g  (A: MLE,GLU)
    • Ryż na sypko 200g
    • Surówka z marchwi i jabłka z jogurtem naturalnym    (marchew ,jabłko, jogurt naturalny)   150g (A:MLE)
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, , natka pietruszki, olej rzepakowy, musztarda, ketchup, sól, pieprz czarny)   80g(A: GOR)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2205,6kcal
    • Białko ogółem: 94,5g
    • Tłuszcz ogółem: 51,3g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe:21,1g
    • Węglowodany ogółem: 344,5g
    • Cukry: 76,5g
    • Błonnik pokarmowy: 33,4g
    • Sód: 1592mg
    • Sól: 3,98g
    Czytaj Więcej o: 04.06.2025 - Środa

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-06-02 06:32przez:
Opublikowano:0000-00-00 06:50przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-06-09 06:49przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:148

Rejestr zmian

  • [2025-06-09 06:49:33]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-06 22:27:35]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-05 12:46:00]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-04 06:54:14]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-03 06:47:46]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-02 06:36:35]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-02 06:33:07]Gracjan TyczyńskiInformacje
  • [2025-06-02 06:32:34]Gracjan TyczyńskiInformacje