 |
I ŚNIADANIE
- Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
- Serek fromage 40g (A: MLE)
- Szynka wieprzowa szkolna 20g (A: GLU,SOJ,MLE)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka biała plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Jabłka w sosie waniliowym (mleko, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, jabłka, cukier, wanilia) 200g (A: GLU,MLE)
|
 |
OBIAD
- Zupa kalafiorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior, natka pietruszki, makaron świderki, śmietanka sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: GLU,JAJ,MLE,SEL)
- Sznycel mielony z dorsza z ziołami -smażony (filet z dorsza, olej rzepakowy, jaja, cebula, natka pietruszki, mąka pszenna, bułka pszenna, sól , pieprz czarny)
100g (A: GLU,JAJ,RYB,SOJ,MLE)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Surówka z kapusty białej i marchewki (kapusta biała, marchew, natka pietruszki, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny) 150g
- Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z fasoli (fasola Jaś, cebula, musztarda, ketchup ,sól, pieprz czarny) 80g (A:GOR)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek kiszony plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2393,2kcal
- Białko ogółem: 86g
- Tłuszcz ogółem: 79,8g
- Nasycone kwasy tłuszczowe:26,7g
- Węglowodany ogółem: 347,5g
- Cukry: 88,3g
- Błonnik pokarmowy: 42,3g
- Sód: 1772,7mg
- Sól: 4,43g
|