Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


Regionalny Szpital w Kołobrzegu

Czerwiec 2025

Artykuły

  • 30.06.2025 - Poniedziałek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron świderki na mleku  300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
    • Polędwica drobiowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb pszenno- żytni 2szt.  50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka czerwona  70g
    • Sałata  masłowa  10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: MLE)

    OBIAD

    • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: GLU,JAJ,SEL)
    • Gołąbek bez zawijania duszony, wieprzowy, półmięsny w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, ryż, kapusta biała, jajko, cebula, olej rzepakowy, śmietanka, sól, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, jarzynka naturalna)) 100g/150ml  (A: GLU,JAJ,MLE)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Brokuły gotowane na parze 150g
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z makreli wędzonej i jajka (makrela wędzona, jajko, natka pietruszki, cebula, ogórek kiszony, majonez, ketchup, pieprz czarny)  80g (A:RYB, JAJ, GOR)
    • Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry  70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2139,1kcal
    • Białko ogółem: 82,8g
    • Tłuszcz ogółem: 59g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21,3g
    • Węglowodany ogółem: 331g
    • Cukry: 84,3g
    • Błonnik pokarmowy: 36,3g
    • Sód: 1537,9mg
    • Sól: 3,84g
    Czytaj Więcej o: 30.06.2025 - Poniedziałek
  • 29.06.2025 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: MLE)
    • Polędwica drobiowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE )
    • Chleb zwykły pszenno-żytni 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka biała z koperkiem plastry       70g
    • Sałata masłowa   10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kefir  1szt. 150g (A:MLE)
     

    OBIAD

    • Zupa ogórkowa z ziemniakami(kości wieprzowe, włoszczyzna, ogórki kiszone, natka pietruszki, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
    • Filet drobiowy pieczony w sosie z natką pietruszki (filet z piersi kurczaka, mąka pszenna, śmietanka ,natka pietruszki, olej rzepakowy, papryka słodka, oregano, bazylia sól ,pieprz) 100g/150ml (A:GLU,MLE)
    • Ryż na sypko 200g
    • Surówka z czerwonej kapusty z olejem   150g           
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Ser żółty 60g (A: MLE)
    • Chleb zwykły pszenno-żytni   50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU,)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2379,9kcal
    • Białko ogółem: 115,8g
    • Tłuszcz ogółem: 67,7g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 27,1g
    • Węglowodany ogółem: 339,1g
    • Cukry: 86g
    • Błonnik pokarmowy: 35,9g
    • Sód: 2346,2mg
    • Sól: 5,87g
    Czytaj Więcej o: 29.06.2025 - Niedziela
  • 28.06.2025 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Zacierka na mleku  300ml (A:MLE)  
    • Szynka delikatesowa drobiowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb zwykły pszenno-żytni 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Buraczki gotowanej plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kisiel owocowy (kisiel owocowy, cukier)200ml   (A:GLU)
     

    OBIAD

    • Zupa grysikowa (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kasza manna, ziemniaki, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz czarny, jarzynka naturalna) 350ml (A:GLU,SEL)
    • Rolada drobiowa półmięsna duszona w sosie groszkowym(filet z piersi kurczaka, łopatka wieprzowa, włoszczyzna, groszek zielony, mąka pszenna, olej rzepakowy, śmietanka, sól, pieprz)  100g/150mg(A:GLU,MLE, SEL)
    • Surówka z marchewki, pietruszki, selera, jabłka (marchew, pietruszka, seler, jabłko, natka pietruszki, olej rzepakowy) 150g (A:SEL,SO2)
    • Ziemniaki z koperkiem   200g
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta twarogowa (ser biały półtłusty, mleko, sól)  80g (A:MLE )
    • Chleb zwykły pszenno-żytni 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU,)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka czerwona tarta   60g
    • Sałata masłowa 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2246,7kcal
    • Białko ogółem: 100,9g
    • Tłuszcz ogółem: 56,1g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 18,8g
    • Węglowodany ogółem: 347,8g
    • Cukry: 102,6g
    • Błonnik pokarmowy: 42,5g
    • Sód: 1305,1mg
    • Sól: 3,26g
    Czytaj Więcej o: 28.06.2025 - Sobota
  • 27.06.2025 - Piątek

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: GLU,MLE ) 
    • Jajo na twardo 1szt (A;JAJ)
    • Szynka wieprzowa szkolna 20g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb zwykły pszenno-żytni    50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka biała ze szczypiorkiem plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłko w sosie waniliowym (mleko, jabłko, mąka ziemniaczana, mąka pszenna, cukier, cukier waniliowy) 200g (A: GLU,MLE)

    OBIAD

    • Zupa kalafiorowa z makaronem(korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior, makaron świderki, śmietanka, natka pietruszki, ziemniaki, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz czarny, jarzynka naturalna) 350ml (A: GLU,JAJ,MLE,SEL )
    • Sznycel mielony z dorsza z ziołami smażony(filet z dorsza, cebula, mąka pszenna, bułka kajzerka, natka pietruszki, jajo, sól, pieprz czarny) 100g (A:GLU,JAJ,RYB,SOJ,MLE )
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z białej kapusty i marchewki z olejem 150g
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z soczewicy (soczewica, cebula, musztarda, ketchup, natka pietruszki, sól, pieprz czarny) 80g (A:GOR)
    • Chleb zwykły pszenno-żytni 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU,)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2347,6kcal
    • Białko ogółem: 84,9g
    • Tłuszcz ogółem: 71,2g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 19,5g
    • Węglowodany ogółem: 356,4g
    • Cukry: 109,6g
    • Błonnik pokarmowy: 44g
    • Sód: 1790,1mg
    • Sól: 4,48g
    Czytaj Więcej o: 27.06.2025 - Piątek
  • 26.06.2025 - Czwartek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron świderki na mleku 300ml (A:GLU,JAJ,MLE)
    • Polędwica drobiowa 20g (A:GLU,SOJ,MLE)
    • Dżem niskosłodzony z czarnej porzeczki30g
    • Chleb zwykły pszenno-żytni  50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata masłowa  10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka 200ml   (A:MLE )

    OBIAD

    • Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty(kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała , ziemniaki, majeranek, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: SEL )
    • Gulasz mięsny wieprzowy duszony(łopatka wieprzowa, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, sól, pieprz czarny) 200g(A:GLU)
    • Kasza jęczmienna  200g(A:GLU)
    • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150g
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasztet Jana wieprzowy   60g  (A:GLU,SEL,GOR)
    • Chleb zwykły pszenno-żytni 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU,)
    • Masło roślinne miękkie   15g
    • Papryka świeża paski 70g
    • Sałata masłowa    10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2510,3kcal
    • Białko ogółem: 104,7g
    • Tłuszcz ogółem: 73,5g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24,5g
    • Węglowodany ogółem: 378,2g
    • Cukry: 116,5g
    • Błonnik pokarmowy: 39g
    • Sód: 1202,8mg
    • Sól: 3,01g
    Czytaj Więcej o: 26.06.2025 - Czwartek
  • 25.06.2025 - Środa

    I ŚNIADANIE

    • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
    • Pasta twarogowa z natką pietruszki   80g (A: MLE)
    • Chleb zwykły pszenno-żytni 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka czerwona tarta  60g
    • Sałata masłowa 20g
    • Herbata czarna z cukrem  250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 150ml (A: MLE)

    OBIAD

    • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, śmietana, mąka pszenna, jajo, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie sól, pieprz czarny, jarzynka naturalna) 350ml (A:GLU,JAJ,SEL)
    • Gołąbek duszony wieprzowy be zawijania półmięsny w sosie pomidorowym(łopatka wieprzowa, kapusta biała, ryż biały, mąka pszenna, cebula, koncentrat pomidorowy, śmietana, jajo, sól, pieprz czarny) 100g150ml (A:GLU,JAJ,MLE )
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Brokuł gotowany 150g
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, majonez, cebula, ketchup, jajo, pieprz) 80g (A; JAJ,RYB,GOR )
    • Chleb zwykły pszenno-żytni  50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU,)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony plastry    70g
    • Sałata masłowa   10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2164kcal
    • Białko ogółem: 98,2g
    • Tłuszcz ogółem: 60g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24,3g
    • Węglowodany ogółem: 320g
    • Cukry: 78,3g
    • Błonnik pokarmowy: 36,9g
    • Sód: 2491,3mg
    • Sól: 6,23g
    Czytaj Więcej o: 25.06.2025 - Środa

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-06-02 06:32przez:
Opublikowano:0000-00-00 06:46przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-06-30 07:57przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:801

Rejestr zmian

  • [2025-06-30 07:57:25]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-30 07:32:50]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-27 13:28:03]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-26 07:01:12]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-25 06:38:28]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-24 06:56:50]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-23 07:12:02]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-23 07:11:30]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-17 06:26:51]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-16 06:42:44]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-13 06:39:16]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-12 11:56:51]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-11 06:57:45]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-11 06:55:47]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-09 06:49:33]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-06 22:27:35]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-05 12:46:00]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-04 06:54:14]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-03 06:47:46]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-02 06:36:35]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-06-02 06:33:07]Gracjan TyczyńskiInformacje
  • [2025-06-02 06:32:34]Gracjan TyczyńskiInformacje