|
I ŚNIADANIE
- Ryż na mleku 300ml (A:MLE)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Szynka zielongórska wieprzowa 20g (A: GLU,SOJ,MLE,SEL)
- Jajko gotowane na twardo 1szt 50g(A: JAJ)
- Sałata masłowa 10g
- Papryka świeża paski 70g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Jogurt naturalny 1szt/150g (A: MLE)
|
|
OBIAD
- Rosół z makaronem (korpus z kurczaka, marchewka, pietruszka korzeń, seler, por, makaron gniazda, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie) 350ml (A: GLU,JAJ,SEL)
- Udko z kurczaka pieczone (udko z kurczaka, papryka słodka, oregano, bazylia, tymianek, olej rzepakowy, sól , pieprz czarny) 200g
- Marchew oprószana (mąka pszenna ,masło, sól) 150g (A: GLU,MLE)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasztet drobiowy zapiekany 60g (A: GLU,SOJ,MLE)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2422,7kcal
- Białko ogółem: 108,3g
- Tłuszcz ogółem: 93,5g
- Nasycone kwasy tłuszczowe:32,7g
- Węglowodany ogółem: 292,8g
- Cukry: 76,3g
- Błonnik pokarmowy: 31,4g
- Sód: 1561,8mg
- Sól: 3,90g
|