|
I ŚNIADANIE
- Zacierka na mleku 300ml (A:MLE)
- Szynka delikatesowa drobiowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE)
- Chleb zwykły pszenno-żytni 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Buraczki gotowanej plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Kisiel owocowy (kisiel owocowy, cukier)200ml (A:GLU)
|
|
OBIAD
- Zupa grysikowa (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kasza manna, ziemniaki, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz czarny, jarzynka naturalna) 350ml (A:GLU,SEL)
- Rolada drobiowa półmięsna duszona w sosie groszkowym(filet z piersi kurczaka, łopatka wieprzowa, włoszczyzna, groszek zielony, mąka pszenna, olej rzepakowy, śmietanka, sól, pieprz) 100g/150mg(A:GLU,MLE, SEL)
- Surówka z marchewki, pietruszki, selera, jabłka (marchew, pietruszka, seler, jabłko, natka pietruszki, olej rzepakowy) 150g (A:SEL,SO2)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta twarogowa (ser biały półtłusty, mleko, sól) 80g (A:MLE )
- Chleb zwykły pszenno-żytni 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU,)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka czerwona tarta 60g
- Sałata masłowa 20g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2246,7kcal
- Białko ogółem: 100,9g
- Tłuszcz ogółem: 56,1g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 18,8g
- Węglowodany ogółem: 347,8g
- Cukry: 102,6g
- Błonnik pokarmowy: 42,5g
- Sód: 1305,1mg
- Sól: 3,26g
|