|
I ŚNIADANIE
- Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: MLE)
- Szynka delikatesowa drobiowa 50g (A:GLU,SOJ,MLE)
- Chleb zwykły pszenno-żytni 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
|
|
OBIAD
- Rosół z makaronem (korpus z kurczaka, makaron, marchew, pietruszka ,seler, por, cebula, natka pietruszki, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna, sól, pieprz czarny) 350ml (A:GLU,JAJ,SEL)
- Udko pieczone 200g
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Marchew w plastrach 150g
- Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z jajka ze szczypiorem (jaja, majonez, szczypior, pieprz, sól ) 80g (A:JAJ,GOR)
- Chleb zwykły pszenno-żytni 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Papryka świeża 70g
- Sałata masłowa 10g
- Kawa zbożowa z mlekiem i cukrem 250ml (A: GLU,MLE )
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2812,3kcal
- Białko ogółem: 155,2g
- Tłuszcz ogółem: 109,7g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 32,6g
- Węglowodany ogółem: 311,5g
- Cukry: 103,5g
- Błonnik pokarmowy : 41,8g
- Sód: 1737,2mg
- Sól: 4,34g
|