 |
I ŚNIADANIE
- Kasza manna na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
- Jajko gotowane na twardo 1szt /50g (A: JAJ)
- Szynka drobiowa gotowana 20g (A: GLU,SOJ,MLE)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata masłowa 20g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Kefir 1szt /150g (A: MLE)
|
 |
OBIAD
- Botwinka (kości wieprzowe, botwinka, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, kwasek cytrynowy, sól, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
- Makaron z mięsem wieprzowym- gotowany ( makaron łazanki, łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, sól , pieprz, ) 300g(A: GLU,JAJ)
- Kapusta kiszona gotowana ( kapusta kiszona, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy) 150g
- Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona,jajko, cebula, ogórek kiszony, majonez, ketchup, pieprz czarny) 80g (A: RYB, JAJ, GOR)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2016,3kcal
- Białko ogółem: 75,8g
- Tłuszcz ogółem: 69,9g
- Nasycone kwasy tłuszczowe:21,9g
- Węglowodany ogółem: 278,8g
- Cukry: 77,6g
- Błonnik pokarmowy: 32,4g
- Sód: 2284,9mg
- Sól: 5,71g
|