Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


Regionalny Szpital w Kołobrzegu

09.06.2025 - Poniedziałek

I ŚNIADANIE

  • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
  • Serek fromage 40g (A: MLE)
  • Szynka wieprzowa szkolna 20g (A: GLU,SOJ,MLE)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka biała plastry 70g
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jabłka w sosie waniliowym (mleko, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, jabłka, cukier, wanilia) 200g (A: GLU,MLE)

OBIAD

  • Zupa kalafiorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior, natka pietruszki, makaron świderki, śmietanka sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: GLU,JAJ,MLE,SEL)
  • Sznycel mielony z dorsza z ziołami -smażony  (filet z dorsza, olej rzepakowy, jaja, cebula, natka pietruszki, mąka pszenna, bułka pszenna, sól , pieprz czarny) 

    100g (A: GLU,JAJ,RYB,SOJ,MLE)

  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka z kapusty białej i marchewki (kapusta biała, marchew, natka pietruszki, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny)  150g           
  • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z fasoli (fasola Jaś, cebula, musztarda, ketchup ,sól, pieprz czarny) 80g (A:GOR)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek kiszony plastry 70g                                                
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2393,2kcal
  • Białko ogółem: 86g
  • Tłuszcz ogółem: 79,8g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe:26,7g
  • Węglowodany ogółem: 347,5g
  • Cukry: 88,3g
  • Błonnik pokarmowy: 42,3g
  • Sód: 1772,7mg
  • Sól: 4,43g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-06-09 06:44przez:
Opublikowano:0000-00-00 13:12przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-06-09 06:43przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:18

Rejestr zmian

  • [2025-06-09 06:43:58]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści