 |
I ŚNIADANIE
- Zacierka na mleku (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:GLU,MLE,JAJ)
- Dżem truskawkowy niskosłodzony 30g
- Szynka wieprzowa szkolna 20g (A: GLU,SOJ,MLE)
- Chleb zwykły pszenno-żytni 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Papryka świeża paski 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Maślanka naturalna 200ml (A: MLE)
|
 |
OBIAD
- Zupa fasolowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, makaron świderek, fasola Jaś, czosnek, sól, pieprz czarny, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) ) 350ml (A: GLU,JAJ,SEL)
- Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz czarny)
100g/150ml (A: RYB, MLE)
- Bukiet jarzyn gotowany na parze (kalafior, brokuł, marchew) 150g
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta twarogowa 80g (A: MLE)
- Chleb zwykły pszenno-żytni 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka biała z koperkiem 70g
- Sałata masłowa 20g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2 549,1cal
- Białko ogółem: 118,9g
- Tłuszcz ogółem: 77,2g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 33,4g
- Węglowodany ogółem: 359,8g
- Cukry: 111,4g
- Błonnik pokarmowy: 45g
- Sód:2 564,4mg
- Sól: 6,41g
|