 |
I ŚNIADANIE
- Makaron muszelki na mleku 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
- Szynka zielonogórska 30g (A: GLU,SEL,MLE,SOJ)
- Twaróg z natką pietruszki 40g (A: MLE)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Maślanka naturalna 200ml (A: MLE)
|
 |
OBIAD
- Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, natka pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, ziele angielskie, jarzynka naturalna, pieprz czarny) 350ml (A: MLE,SEL)
- Gulasz mięsny wieprzowy duszony( łopatka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól , pieprz czarny, papryka słodka, ziele angielskie, liść laurowy) 200g (A: GLU)
- Kasza jęczmienna na sypko 200g(A: GLU)
- Surówka nowalijkowa ( kapusta biała, rzodkiewka czerwona, ogórek świeży, marchew, cebula, natka pietruszki, olej rzepakowy, sól) 150g
- Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasztet drobiowy pieczony 50g (A: GLU,SOJ,MLE)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka biała plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2325,7kcal
- Białko ogółem: 99,1g
- Tłuszcz ogółem: 76,7g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 27,5g
- Węglowodany ogółem: 318,5g
- Cukry: 74,6g
- Błonnik pokarmowy: 33,2g
- Sód: 1364,9mg
- Sól: 3,41g
|