Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


Luty 2025

Artykuły

  • 03.02.2025 - Poniedziałek

     

    I ŚNIADANIE

    • Ryż na mleku 300ml (A:7)
    • Szynka drobiowa zielonogórska 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Twaróg w kawałku ze szczypiorkiem  40/5g (A: 7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka naturalna 200ml (A:7)
     

    OBIAD

    • Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, nać pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, ziele angielskie) 350ml (A: 7,9)
    • Klopsiki drobiowo - wieprzowe w sosie koperkowym – gotowane (pierś z kurczaka, łopatka wieprzowa, jajko, bułka pszenna, koperek, śmietanka, sól , pieprz 2szt -100g/150ml (A: 1,3,7)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
    • Sałatka z buraczków i cebuli z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g (A:3,4,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2222,8kcal
    • Białko ogółem: 95,4g
    • Tłuszcz ogółem: 71,9g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
    • Węglowodany ogółem: 323,5g
    • Cukry: 55g
    • Błonnik pokarmowy: 29,4g
    • Sód: 1726,8mg
    • Sól: 4,32g
    Czytaj Więcej o: 03.02.2025 - Poniedziałek
  • 02.02.2025 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
    • Filecik złocisty drobiowy 50g (A: 1,3,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt..25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew z natką plastry  70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłko 1szt. 150g
     

    OBIAD

    • Zupa pomidorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, makaron, natka pietruszki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A:1,7,9)
    • Filet drobiowy pieczony z ziołami (filet z piersi kurczaka, natka pietruszki, bazylia, olej rzepakowy, sól, pieprz)  100g
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka delikatesowa ( kapusta pekińska, ogórek świeży, marchew, por, olej rzepakowy, sól, pieprz)   150g                                                                                           
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Ser żółty 60g (A:7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml(A: 1,7)

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2153,5kcal
    • Białko ogółem: 97,1g
    • Tłuszcz ogółem: 71,5g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23,8g
    • Węglowodany ogółem: 308,3g
    • Cukry: 59,9g
    • Błonnik pokarmowy: 32,3g
    • Sód: 1849,4mg
    • Sól: 4,62g
    Czytaj Więcej o: 02.02.2025 - Niedziela
  • 01.02.2025 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Szynka biała drobiowa 50g(A: 1,3,7,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry  70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny  1szt 150g (A: 7)
     

    OBIAD

    • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
    • Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka cebula, łopatka wieprzowa, włoszczyzna, mąka pszenna, groszek zielony, śmietanka, sól, pieprz) 100g/150ml (A:1, 7, 9)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka wielowarzywna ( marchew, pietruszka, seler, jabłka, śmietana)150g (A:7,9)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z twarogu ze szczypiorkiem  80g (A: 7)
    • Chleb zwykły  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka tarta 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2069,9kcal
    • Białko ogółem: 95,1g
    • Tłuszcz ogółem: 51,5g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 17,9g
    • Węglowodany ogółem: 338,8g
    • Cukry: 58,6g
    • Błonnik pokarmowy: 35g
    • Sód: 1703mg
    • Sól: 4,26g
    Czytaj Więcej o: 01.02.2025 - Sobota

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-02-03 07:26przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:34przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-02-03 07:25przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:16

Rejestr zmian

  • [2025-02-03 07:25:54]Gracjan TyczyńskiInformacje