Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Styczeń 2024

Artykuły

  • 31.01.2024 - Środa

     

    I ŚNIADANIE

    • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
    • Polędwica kalifornijska drobiowa 50g (A;1,3,6,9,10)
    • Dżem truskawkowy  niskosłodzony  30g
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie     15g
    • Papryka 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem    250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kisiel z jabłkiem  (kisiel, jabłka, cukier)     200ml   (A: 1)
     

    OBIAD

    • Zupa ogórkowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Filet drobiowy pieczony z ziołami  (pierś z kurczaka , bazylia, nać pietruszki, sól , pieprz, olej rzepakowy)   150g
    • Ryż na sypko  200g
    • Surówka z kapusty czerwonej (kapusta czerwona cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier)  250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z twarogu ze szczypiorkiem  80g (A: 7)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g(A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Dynia gotowana 70g                                    
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2057kcal
    • Białko ogółem:84,8 g
    • Tłuszcz ogółem: 56,3g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15,4g
    • Węglowodany ogółem: 329,6g
    • Cukry: 61,7g
    • Błonnik pokarmowy: 33,8g
    • Sód: 1661mg
    • Sól: 4,15g
    Czytaj Więcej o: 31.01.2024 - Środa
  • 30.01.2024 - Wtorek

    I ŚNIADANIE

    • Kasza manna na mleku300ml (A: 1,7)
    • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Jajko gotowane 1szt 50g (A: 3)
    • Chleb zwykły  2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt  25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata  10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Sok wieloowocowy 200ml

    OBIAD

    • Zupa barszcz czerwony z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, buraki, 

      ziemniaki, kwasek cytrynowy, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)

    • Pierogi z twarogiem-gotowane ( twaróg, jajka, mąka pszenna, cukier waniliowy, olej rzepakowy, sól )  300g  (A: 1,3,7)
    • Surówka z marchwi i jabłka     (marchew ,jabłko, śmietana) 150g (A:7)
    • Jogurt naturalny 100ml (A: 7)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
    •  

     

    KOLACJA I

    • Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, ogórki kiszone, cebula, pieprz) 80g (A: 4)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor 70g
    • Sałata  10g
    • Herbata czarna z cukrem  250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2285,6kcal
    • Białko ogółem: 95,5g
    • Tłuszcz ogółem: 54,2g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 18,8g
    • Węglowodany ogółem: 376,6g
    • Cukry: 60,3g
    • Błonnik pokarmowy: 30,2g
    • Sód: 1715,8g mg
    • Sól: 4,29g
    Czytaj Więcej o: 30.01.2024 - Wtorek
  • 29.01.2024 - Poniedziałek

    I ŚNIADANIE

    • Ryż na mleku 300ml (A:7)               
    • Szynka drobiowa zielonogórska 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Twaróg w kawałku ze szczypiorkiem  40/5g (A: 7)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt  25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie    15g
    • Pomidor 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem   250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka naturalna 200ml (A:7)

    OBIAD

    • Zupa fasolowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, makaron, fasola biała, mąka pszenna, cebula, czosnek, sól, pieprz) 350ml (A: 1,10)
    • Śledź w śmietanie (matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 7)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Blok z indyka 60g (A;1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew z koperkiem /biała rzodkiew, koperek/ 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia:2059,3kcal
    • Białko ogółem: 84,6g
    • Tłuszcz ogółem: 49,9g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 18,2g
    • Węglowodany ogółem: 349,4g
    • Cukry: 68,4g
    • Błonnik pokarmowy: 36,4g
    • Sód: 1948,4mg
    • Sól: 4,87g
    Czytaj Więcej o: 29.01.2024 - Poniedziałek
  • 28.01.2024 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Makaron rurka na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Filecik złocisty drobiowy 50g (A: 1,3,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g  
    • Papryka 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Gruszka 1szt. 150g
     

    OBIAD

    • Zupa kapuśniak (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
    • Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula , mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
    • Buraczki zasmażane (buraczki, mąka pszenna, masło, kwasek cytrynowy, śmietana, sól, pieprz ) 150g (A: 1,7)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Ser żółty 60g (A:7)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
    • Ogórek świeży 70g
    • Sałata 10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml(A: 1,7)

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2088,8kcal
    • Białko ogółem: 95,4g
    • Tłuszcz ogółem: 63,6g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21,6g
    • Węglowodany ogółem: 311,8g
    • Cukry: 52,4g
    • Błonnik pokarmowy: 34,5g
    • Sód: 1869,9mg
    • Sól: 4,67g
    Czytaj Więcej o: 28.01.2024 - Niedziela
  • 27.01.2024 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
    • Szynka biała drobiowa 50g(A: 1,3,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny  1szt 150g (A: 7)
     

    OBIAD

    • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
    • Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka cebula, łopatka wieprzowa, mąka pszenna, groszek zielony, śmietanka, sól, pieprz) 100g/150ml (A:1, 7, 9)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka wielowarzywna z marchewki, pietruszki, selera, jabłka z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasztet borowy drobiowo-wieprzowy z jagnięciną  60g (A;1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony                       70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2036,3kcal
    • Białko ogółem: 86,1g
    • Tłuszcz ogółem: 53,1g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 17,8g
    • Węglowodany ogółem: 330,3g
    • Cukry: 54,2g
    • Błonnik pokarmowy: 33,6g
    • Sód: 1957,8mg
    • Sól: 4,89g
    Czytaj Więcej o: 27.01.2024 - Sobota
  • 26.01.2024 - Piątek

    I ŚNIADANIE

    • Ryż na mleku 300ml (A:7)               
    • Blok drobiowy 30g (A: 1,6,7,9,10)
    • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól, pieprz) 100g (A: 3, 9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Budyń (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)

    OBIAD

    • Zupa krupnik jęczmienny (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kasza jęczmienna, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml    (A: 1,9)
    • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza,  mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g /100ml (A: 1,4)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z kapusty czerwonej i cebuli z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka)  250ml

     

    KOLACJA I

    • Ser topiony 50g (A: 7)
    • Szynka szkolna wieprzowa 20g (A: 1,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan)   100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2190kcal
    • Białko ogółem: 86g
    • Tłuszcz ogółem: 71g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15g
    • Węglowodany ogółem: 328g
    • Cukry: 61g
    • Błonnik pokarmowy: 33g
    • Sód: 1992mg
    • Sól: 4,98g
    Czytaj Więcej o: 26.01.2024 - Piątek

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-01-02 10:27przez:
Opublikowano:0000-00-00 08:46przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-01-30 14:08przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:3628

Rejestr zmian

  • [2024-01-30 14:08:15]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-01-25 06:58:59]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-01-19 07:43:17]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-01-18 07:00:38]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-01-18 06:58:59]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-01-09 09:02:40]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-01-08 14:03:21]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-01-08 13:53:57]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-01-08 13:52:07]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-01-05 07:22:37]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-01-04 08:27:02]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-01-03 07:17:27]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-01-02 10:26:48]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści