Styczeń 2024
Styczeń 2024
Dekada 9
Dekada 10
Dekada 11
Dekada 12
Wykaz alergenów - kliknij
Artykuły
I ŚNIADANIE
Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
Polędwica kalifornijska drobiowa 50g (A;1,3,6,9,10)
Dżem truskawkowy niskosłodzony 30g
Chleb zwykły 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Papryka 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Kisiel z jabłkiem (kisiel, jabłka, cukier) 200ml (A: 1)
OBIAD
Zupa ogórkowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
Filet drobiowy pieczony z ziołami (pierś z kurczaka , bazylia, nać pietruszki, sól , pieprz, olej rzepakowy) 150g
Ryż na sypko 200g
Surówka z kapusty czerwonej (kapusta czerwona cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 80g (A: 7)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g(A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Dynia gotowana 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2057kcal
Białko ogółem:84,8 g
Tłuszcz ogółem: 56,3g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 15,4g
Węglowodany ogółem: 329,6g
Cukry: 61,7g
Błonnik pokarmowy: 33,8g
Sód: 1661mg
Sól: 4,15g
Czytaj
Więcej
o: 31.01.2024 - Środa
I ŚNIADANIE
Kasza manna na mleku300ml (A: 1,7)
Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
Jajko gotowane 1szt 50g (A: 3)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Ogórek świeży plastry 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
OBIAD
Zupa barszcz czerwony z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, buraki,
ziemniaki, kwasek cytrynowy, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
Pierogi z twarogiem-gotowane ( twaróg, jajka, mąka pszenna, cukier waniliowy, olej rzepakowy, sól ) 300g (A: 1,3,7)
Surówka z marchwi i jabłka (marchew ,jabłko, śmietana) 150g (A:7)
Jogurt naturalny 100ml (A: 7)
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, ogórki kiszone, cebula, pieprz) 80g (A: 4)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Pomidor 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2285,6kcal
Białko ogółem: 95,5g
Tłuszcz ogółem: 54,2g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 18,8g
Węglowodany ogółem: 376,6g
Cukry: 60,3g
Błonnik pokarmowy: 30,2g
Sód: 1715,8g mg
Sól: 4,29g
Czytaj
Więcej
o: 30.01.2024 - Wtorek
I ŚNIADANIE
Ryż na mleku 300ml (A:7)
Szynka drobiowa zielonogórska 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
Twaróg w kawałku ze szczypiorkiem 40/5g (A: 7)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Pomidor 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Maślanka naturalna 200ml (A:7)
OBIAD
Zupa fasolowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, makaron, fasola biała, mąka pszenna, cebula, czosnek, sól, pieprz) 350ml (A: 1,10)
Śledź w śmietanie (matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 7)
Ziemniaki z koperkiem 200g
Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Blok z indyka 60g (A;1,3,6,7,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Biała rzodkiew z koperkiem /biała rzodkiew, koperek/ 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia:2059,3kcal
Białko ogółem: 84,6g
Tłuszcz ogółem: 49,9g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 18,2g
Węglowodany ogółem: 349,4g
Cukry: 68,4g
Błonnik pokarmowy: 36,4g
Sód: 1948,4mg
Sól: 4,87g
Czytaj
Więcej
o: 29.01.2024 - Poniedziałek
I ŚNIADANIE
Makaron rurka na mleku 300ml (A: 1,7)
Filecik złocisty drobiowy 50g (A: 1,3,6,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Papryka 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
OBIAD
Zupa kapuśniak (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula , mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1)
Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
Buraczki zasmażane (buraczki, mąka pszenna, masło, kwasek cytrynowy, śmietana, sól, pieprz ) 150g (A: 1,7)
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Ser żółty 60g (A:7)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
Ogórek świeży 70g
Sałata 10g
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml(A: 1,7)
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2088,8kcal
Białko ogółem: 95,4g
Tłuszcz ogółem: 63,6g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 21,6g
Węglowodany ogółem: 311,8g
Cukry: 52,4g
Błonnik pokarmowy: 34,5g
Sód: 1869,9mg
Sól: 4,67g
Czytaj
Więcej
o: 28.01.2024 - Niedziela
I ŚNIADANIE
Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
Szynka biała drobiowa 50g(A: 1,3,7,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Pomidor 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Jogurt naturalny 1szt 150g (A: 7)
OBIAD
Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka cebula, łopatka wieprzowa, mąka pszenna, groszek zielony, śmietanka, sól, pieprz) 100g/150ml (A:1, 7, 9)
Ziemniaki z koperkiem 200g
Surówka wielowarzywna z marchewki, pietruszki, selera, jabłka z olejem rzepakowym 150g
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Pasztet borowy drobiowo-wieprzowy z jagnięciną 60g (A;1,6,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Ogórek kiszony 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2036,3kcal
Białko ogółem: 86,1g
Tłuszcz ogółem: 53,1g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 17,8g
Węglowodany ogółem: 330,3g
Cukry: 54,2g
Błonnik pokarmowy: 33,6g
Sód: 1957,8mg
Sól: 4,89g
Czytaj
Więcej
o: 27.01.2024 - Sobota
I ŚNIADANIE
Ryż na mleku 300ml (A:7)
Blok drobiowy 30g (A: 1,6,7,9,10)
Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól, pieprz) 100g (A: 3, 9,10)
Chleb zwykły 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Budyń (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)
OBIAD
Zupa krupnik jęczmienny (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kasza jęczmienna, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,9)
Filet z dorsza smażony (filet z dorsza, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g /100ml (A: 1,4)
Ziemniaki z koperkiem 200g
Surówka z kapusty czerwonej i cebuli z olejem rzepakowym 150g
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka) 250ml
KOLACJA I
Ser topiony 50g (A: 7)
Szynka szkolna wieprzowa 20g (A: 1,6,7,9,10)
Chleb zwykły 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Ogórek świeży plastry 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2190kcal
Białko ogółem: 86g
Tłuszcz ogółem: 71g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 15g
Węglowodany ogółem: 328g
Cukry: 61g
Błonnik pokarmowy: 33g
Sód: 1992mg
Sól: 4,98g
Czytaj
Więcej
o: 26.01.2024 - Piątek
Metryczka
Metryczka
Metryczka
Wytworzono: 2024-01-02 10:27 przez:
Opublikowano: 0000-00-00 08:46 przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano: 2024-01-30 14:08 przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający:
Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny: 3628
Rejestr zmian
Rejestr zmian
[2024-01-30 14:08:15] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-01-25 06:58:59] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-01-19 07:43:17] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-01-18 07:00:38] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-01-18 06:58:59] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-01-09 09:02:40] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-01-08 14:03:21] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-01-08 13:53:57] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-01-08 13:52:07] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-01-05 07:22:37] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-01-04 08:27:02] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-01-03 07:17:27] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-01-02 10:26:48] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści