Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

09.01.2024 - Wtorek

I ŚNIADANIE

  • Kasza manna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Jajko gotowane 50g-1szt
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Papryka 70g                                        
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Sok wieloowocowy 1szt 200ml

OBIAD

  • Zupa barszcz czerwony z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, buraki, ziemniaki, kwasek cytrynowy, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Pierogi z twarogiem-gotowane  ( twaróg, jajka, mąka pszenna, cukier, olej rzepakowy, sól ) 300g (A: 1,3,7)
  • Surówka z marchwi i jabłka     (marchew ,jabłko, śmietana) 150g (A:7)
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier)  250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g (A:4)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie  15g
  • Pomidor 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2275kcal
  • Białko ogółem: 94g
  • Tłuszcz ogółem: 54g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 18g
  • Węglowodany ogółem: 377g
  • Cukry:58g
  • Błonnik pokarmowy: 31g
  • Sód: 1685mg
  • Sól: 4,21g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-01-09 08:59przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:05przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-01-09 08:59przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:374

Rejestr zmian

  • [2024-01-09 08:59:18]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-01-09 08:58:55]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści