Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

01.01.2024 - Poniedziałek

 

I ŚNIADANIE

  • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: 3,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Pomidor plastry 70g                                               
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: 7)
 

OBIAD

  • Rosół z makaronem (kurczak, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz)  350ml (A: 1,3,9)
  • Udko z kurczaka pieczone w ziołach (pałki z kurczaka, oregano, rozmaryn, olej rzepakowy, sól , pieprz) 200g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Marchewka oprószana - plastry ( mąka pszenna, masło, sól) 150g (A: 7)
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka konserwowa wieprzowa 50g (A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Ogórek kiszony plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Kawa zbożowa z mlekiem i cukrem 250ml (A;1,7)

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2207kcal
  • Białko ogółem: 109g
  • Tłuszcz ogółem: 79g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
  • Węglowodany ogółem: 292g
  • Cukry: 55g
  • Błonnik pokarmowy: 32g
  • Sód: 1712mg
  • Sól: 4,28g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-01-02 11:48przez:
Opublikowano:0000-00-00 11:50przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-01-02 11:47przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:159

Rejestr zmian

  • [2024-01-02 11:47:36]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści