Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

03.01.2024 - Środa

I ŚNIADANIE

  • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
  • Serek fromage 40g (A: 7)
  • Szynka pomorska drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka 60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jogurt naturalny z jabłkiem 200g  (A: 7)

OBIAD

  • Zupa koperkowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koperek, makaron, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Gołąbek duszony w sosie pomidorowym z mięsem wieprzowym (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, ryż, kapusta biała, cebula, olej rzepakowy, śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml  (A: 1,7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Brokuły gotowane 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, cebula, olej rzepakowy,  pieprz) 80g (A:4)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie   15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2010kcal
  • Białko ogółem: 78g
  • Tłuszcz ogółem: 50g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 18g
  • Węglowodany ogółem: 338g
  • Cukry: 66g
  • Błonnik pokarmowy: 35g
  • Sód: 1977mg
  • Sól: 4,94g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-01-03 07:15przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:29przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-01-03 07:14przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:153

Rejestr zmian

  • [2024-01-03 07:14:55]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści