Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

05.01.2024 - Piątek

 

I ŚNIADANIE

  • Ryż na mleku 300ml (A:7)               
  • Szynka szkolna wieprzowa  50g (A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Biała rzodkiew ze szczypiorkiem 70g                                   
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Budyń (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)

OBIAD

  • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
  • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza, mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g /100ml (A: 1,4)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka z kapusty czerwonej i cebuli z olejem rzepakowym  150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, bazylia, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml(A: 1,7)

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2224kcal
  • Białko ogółem: 92g
  • Tłuszcz ogółem: 58g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 13g
  • Węglowodany ogółem: 361g
  • Cukry: 67g
  • Błonnik pokarmowy: 33g
  • Sód: 1719mg
  • Sól: 4,3g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-01-05 07:20przez:
Opublikowano:0000-00-00 09:26przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-01-05 07:19przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:149

Rejestr zmian

  • [2024-01-05 07:19:54]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści